Gradnja vodovoda požurila izradu izmjena prostornog plana

KALNIK – Kako su već prije dvije godine, odmah nakon donošenja Prostornog plana Općine Kalnik, u njemu uočeni neki nedostaci, bilo je jasno da će se vrlo brzo morati krenuti u izmjene tog dokumenta. Javna rasprava povodom izrade izmjena Prostornog plana upravo je počela, a kao glavni razlog koji je pogurao taj postupak kalnički načelnik Božidar Kovačić izdvojio je gradnju sekundarnog vodovoda, koja je počela prošli mjesec.
– Prije smo planirali i izgradnju dvije precrpne stanice, međutim mještani nam nisu htjeli prodati potrebno zemljište. Više puta smo razgovarali s njima, no na kraju smo se morali odlučiti na izmjenu Prostornog plana, odnosno na odabir novih lokacija, objasnio je kalnički načelnik B. Kovačić.

Gradnja 10,5 kilometara sekundarnog vodovoda koštat će 2,7 milijuna kuna, u čemu Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje s 80%, a Općina s 20% novca.
Još postoji nekoliko razloga zbog kojih se ide u izmjene Prostornog plana Općine Kalnik, među kojima je i postojanje divljeg kamenoloma Belke.
– Odlučili smo u tom kamenolomu smjestiti neki turistički ili gospodarki objekt. Već smo imali pisma namjere od nekoliko poduzetnika, koji bi htjeli kupiti taj divlji kop, te smo se stoga odlučili na izmjenu Prostornog plana, kako bi ga onda mogli staviti na javni natječaj za prodaju, rekao je Božidar Kovačić.
Ne manje važan razlog izmjena glavnog prostornog dokumenta Kalnika, kaže načelnik Kovačić, je i ucrtavanje mreže poljskih putova u Plan, jer jedino s tako ažuriranima Općina se može natjecati za novac iz euro fondova za njihovu sanaciju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.