Održan 2. Memorijal ‘Tihomir Matoić-Tišo’

U spomen na mladog križevačkog nogometaša Tihomira Matoića – Tišu, u ponedjeljak 3. svibnja 2010. je u organizaciji NK „Križevci“ održan 2. Memorijalni nogometni turnir “Tihomir Matoić-Tišo”. Odigrane su dvije nogometne utakmice, između kadeta NK „Križevci“ i Trgovačke škole i Učeničkog doma Maksimir  koju je pohađao i u kojem je stanovao Tihomir Matoić. Mladi zagrepčani su pobijedili rezultatom 7:1. U drugoj utakmici sastali su se Tihomirovi prijatelji i suigrači iz Križevaca i Zagreba, pozivu su se odazvali mnogi nogometaši iz Dinama, Lokomotive, Slaven Belupa… te drugoligaških i trećeligaških nogometnih klubova. Međi njima su između ostalih bili Badelj i Barbarić.

Neki od nogometaša nisu imali „dozvolu“ klubova da igraju, ali su svojim prisustvom na tribinama dali do znanja koliko cijene ovaj turnir i uspomenu na svoga prijetelja i suigrača Tihomira Matoića – Tišu. Uz veliko odobravanje publike, posebnu čast da zaigra na turniru dobila je i hrvatska nogometna reprezentativka, te Tihomirova velika prijateljica i „suigračica“ iz djetinstva Tihana Nemčić. Rezultat je bio 7:3 za Tihomirove križevačke prijatelje.

Tihomir Matoić rođen je 1989. godine. Sa 8 godina počeo je trenirati u Školi nogometa NK „Križevci“. U križevačkoj nogometnoj školi prošao je sve uzrasne kategorije do starijih pionira. Bio je reprezentativac NS Varaždin i jedan od najboljih mladih nogometaša u svojoj generaciji. Igrao je na nogometnim turnirima u Weizu, Milanu, Manchesteru…
Pozivom da zajedno sa Tomislavom Havojićem nogometnu karijeru nastavi u kadetima NK „Dinamo“, ostvario se njegov dječački san da zaigra u „svetom klubu“ iz Maksimira. S kadetima Dinama sudjeluje na mnogobrojnim nogometnim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu. Godine 2006. sa svojim novim klubom osvaja prvenstvo Hrvatske i Hrvatski nogometni kup za kadete. Zbog ozlijede 2008. godine odlazi iz Dinama u NK „Polet“ iz Buševca, da bi se potom vratio u Križevce kako bi pomogao domaćem klubu.

Mi Križevčani ćemo se s tugom prisjećati 28. veljače 2009. godine kada je u našem gradiću sudbina uzela strašan danak u ljudskim životima. U velikoj obiteljskoj i ljudskoj tragediji živote je izgubilo troje članova obitelji Rošker, a od poslijedica ranjavanja  1. ožujka 2009. godine u koprivničkoj Općoj bolnici preminuo je i Tihomir Matoić–Tišo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.