Događaj.info 2009. je uspjeh ‘Žabaca’ u Kupu

Žuti “Žapci”, košarkaši Križevaca, ponovili su lanjski podvig i osigurali novu titulu Događaja.info. S 83 čitateljska glasa čitatelji portala Križevci.info vrednovali su plasman KK Križevaca u šesnaestinu finala Kupa Krešimira Ćosića najvažnijom pojavom 2009. u gradu, dok su viceprvaci tamburaši orkestra Glazbene škole. Oni su svoj uspjeh postigli na ‘stranom terenu’ u Belgiji, no pobjeda na glazbenom festivalu ocijenjena je među čitateljima portala itekako važnom za lokalnu zajednicu.

Na treće mjesto prema izboru čitatelja-glasača smjestio se ‘građevinski boom’ u Križevcima, što je zajednički nazivnik za podvige građevinske vrste, bilo dovršene ili započete, u gradu tijekom prošle godine. Šahovsko postignuće – ulazak seniora u 2. ligu i cijeli niz uspjeha – četvrti je događaj godine, plasman za kojeg je zaslužna i netom izabrana Osoba.info 2009. Jan Bjeličić.

Još jedan zvučan rezultat gradske kulture – nagrada mješovitom zboru Kalnika za najbolju izvedbu na državnoj smotri, je na čvrstom petom mjestu, a 1. memorijal u spomen na ubijenog nogometaša Tihomira Matoića – Tišu, događaj do kojega ne bi došlo da se nije zbila najveća tragedija u Križevcima unazad nekoliko desetljeća (pogibija obitelji Rošker), dospio je na šesto mjesto. Jubilarni kulturnoobrazovni festival dviju križevačkih udruga je sljedeći s duplo manje glasova, a jednaki broj glasova dijele humanitarna akcija za Patriciju Jambrec, kojom je ta djevojka operacijom u Parizu dobila novi osmijeh, i prvi susret hrvatske duhovne književnosti, kojim se nastoji reaktivirati duhovna i religijska komponenta u književnosti.

Sudeći po rezultatima, ne bismo pogriješili kad bismo zaključili da je na djelu bila upregnuta i glasačka mašinerija, što na svoj način govori i o popularnosti samoga izbora u križevačkoj zajednici i njoj svojstvenom webu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.