Pripremama za maturu do upisa željenog fakulteta

Prošle su subote u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima održana uvodna predavanja za polaznike Priprema za državnu maturu, projekta koji udruga P.O.I.N.T. u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i gradskim srednjim školama za maturante Križevaca provodi prvi puta. Već ove subote pripreme iz ukupno sedam predmeta kreću u punom opsegu, dakle u trosatnim blokovima prema danom rasporedu, u učionicama gimnazije, a prema potrebi i u prostorijama drugih škola te pučkog učilišta.

U jutarnjim i prijepodnevnim satima zainteresiranim srednjoškolcima projekt su predstavili Mario Rajn iz P.O.I.N.T.-a, ravnateljica POU-a Melita Habdija te pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi. U vrlo poticajnim govorima maturantima je dan niz praktičnih savjeta zašto se i kako što bolje pripremati za polaganje državne mature. Tom prilikom polaznicima su se predstavili i predavači iz matematike, hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika te biologije, fizike i kemije, koji će ih u narednih pola godine pripremati za što kvalitetnije polaganje ispita na državnoj maturi.

Prijave se i dalje primaju radnim danom od 8 do 15 sati u uredu pučkog učilišta, s kojima polaznici, uz supotpis roditelja, sklapaju ugovore kojima se obavezuju redovito polaziti prijavljene predmete i za to platiti pokriće troškova priprema. Matematika i hrvatski jezik s fondom od 64 nastavna sata koštaju po 400 kuna, strani jezici koji imaju fond od 42 sata po 300 kuna, dok će se izborni predmeti održavati ukupno 36 sati i koštati 250 kuna. Matematiku i jezike polaznici pohađaju u jednoj od dvije razine, ovisno o izboru željenog fakulteta. Grad Križevci će, prema najavi sa službenih stranica, sufinancirati pripreme učenicima s područja grada s dodatnih 25% cijene pojedinog programa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.