Oslijepljeni mladić: Sada imam samo jednu želju – gledati!

Domagoj Dugina (18) primio je 23. prosinca 2007. u Hitnoj u Križevcima kobnu injekciju voltarena

Liječnica križevačke Hitne pomoći, koja je 23. prosinca 2007. godine Domagoju Dugini (18) ubrizgala injekcije voltarena za upalu oka i grla, što navodno nije smjela jer je bolovao od epilepsije, osumnjičena je za nesavjesno liječenje.

Stravične muke

Prema navodu Općinskoga državnog odvjetništva u Križevcima, koje je podnijelo istražni zahtjev Županijskom sudu u Koprivnici, 47-godišnjakinja (neslužbeno je riječ o J. B., sad zaposlenoj u Kutini) počinila je teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi davši Dugini lijek iako je znala za moguće kontraindikacije i pogoršanje jer je on već uzimao druge lijekove.

Mladić je završio s osipom koji mu je “izgrizao” svu kožu, a dobio je i toksičnu epidermalnu nekrolizu (TEN). Unatoč brojnim operacijama posve je slijep na desno oko, a na lijevo vidi vrlo malo. Roditelji Miodrag i Marija  rekli su da su zadovoljni što je pokrenuta istraga protiv liječnice jer su sa sinom dosad prolazili kalvariju.
– Vjerujemo da će pravosuđe učiniti svoje, a mi se usredotočujemo na sinovo liječenje, našli smo novi lijek ciklosporin, koji nabavljamo u Grazu jer se ne može uvesti. Na mjesec naš sin dobiva 32 bočice da mu se vrati sluz u oku – kažu ističući da buduće planove temelje na nadi da se sinu vrati vid kako bi se donekle osamostalio.

“Ne izlazim iz kuće”

Domagoj kaže sjetno da je “super što je sve krenulo”.
– Uopće ne izlazim zbog osjetljive kože. Ne mogu ni čitati ni pisati, a mogao sam završiti školu – tiho kaže mladić, danas 100-postotni invalid. – Sada imam samo jednu želju – progledati!

Obitelj se pak zauzima za to da lijekovi za njega i slične pacijente budu što dostupniji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.