Parkiranje na novim trgovima četiri kune

KRIŽEVCI  – Nakon što je prije par mjeseci završena potpuna rekonstrukcija križevačkog Strossmayerovog trga, a do kraja rujna trebao bi osvanuti i potpuno obnovljen Nemčićev trg, gradska vlast pokušava odrediti i pravila ponašanja na tim prostorima. Pod kojim uvjetima je moguće korištenje javnih prostora, trgova i ulica stare gradske jezgre, u čije će uređenje biti ukupno uloženo čak 13 milijuna kuna, regulirano je posebnom odlukom gradonačelnika Branka Hrga. A najviše posla na njezinoj pripremi pripalo je zamjeniku gradonačelnika Dragutinu Guzaliću, koji je pojasnio i novinu važnu svima koji će parkirati limene ljubimce u središtu grada.

– Što se tiče korištenja parkirališnih mjesta na novim trgovima i ulicama koje ih okružuju, odlučili smo imati jednu novu zonu. Parkiranje će tamo koštala malo više, jer je taj prostor prevrijedan da bi se na njemu mogli ponašati isto kao na ostalim parkiralištima u gradu. U staroj križevačkoj jezgri sat parkiranja koštat će četiri kune, a i godišnja karta bit će 50% skuplja nego na ostalim parkiralištima pod naplatom, rekao je D. Guzalić.

Odlukom je određeno i kako moraju izgledati ugostiteljske terase na dva glavna križevačka trga. Tako stolovi i stolice mogu biti od prirodnog ili umjetnog ratana i metala, ali nikako plastični ili drveni tapecirani. Na jednoj terasi ne smije biti više tipova i boja stolova i stolica, kao ni suncobrana i tendi, a svaka mora biti ograđena i ukrašena cvijećem, ako je to moguće, dok će sve terase konkurirati na godišnjem izboru za najuređeniju. Nova odluka o korištenju javnih površina u staroj križevačkoj jezgri, očito uvažavajući zabranu pušenja u lokalima, daje i mogućnost da ugostitelji imaju terase tijekom cijele godine, s tim da će od studenog do veljače naknada za te prostore biti upola manja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.