Još jedan križevački klub u drugoj ligi

Rukometaši KTC-a završavaju svoju prvu drugoligašku sezonu, košarkaši Radnika tamo su već godinama, a pobjedom Križevčana od 77:45 nad ekipom Dubravčana postali smo jedini grad u županiji koji ima dva košarkaška drugoligaša. Košarkaši Križevaca ovog su vikenda osigurali plasman u drugu ligu. Dečki su tamo uskočili na mala vrata. Ona velika, rezervirana za nogometaše, i dalje čekaju zaključana. Posvetimo stoga ove retke svježim pripadnicima drugoligaške lige A2 SJEVER.

Direktan dvoboj glavnih i jedinih konkurenata za ulazak u visoko društvo dogodio se pred mnogobrojnom publikom ove nedjelje u Križevcima u dvorani s dugim nazivom. Iako se očekivala neizvjesna utakmica, a i gosti su nakratko poveli, već u prvoj četvrtini nazirao se pobjednik. Ekipa Dubravčana nije uspjela iznenaditi Križevčane koji su tijekom cijele utakmice kontrolirali tempo igre. Momci iz Donje Dubrave maltene su ostali bez ispaljenog metka te su se od mogućnosti da postanu prvaci oprostili uvjerljivim porazom.

Prevagu u nedjeljnoj utakmici Križevčani su napravili u drugoj četvrtini ponajviše zahvaljujući poslovično najboljem i najkorisnijem igraču lige Kuzmiću koji je uz 14 koševa upisao 21 skok i nekoliko sjajnih asistencija. Na poluvrijeme su otišli s velikom razlikom 46:24. Jednom nogom već pobjednici, u drugom su poluvremenu ipak igrali ispod svoje razine. Dubravčani su u trećoj dionici lagano odskočili od dotadašnje igre, ali nedovoljno da bi ugrozili pobjedu domaćina. U posljednjoj četvrtini Dubravčan je zbog malog broja kvalitetnih izmjena energetski pao.

Zanimljivo, Križevčani su bili bolji i u poluvremenu. Naime, u već tradicionalnom natjecanju gledatelja mladi Radnikovac Prstec bio je bolji od navijača gostujuće ekipe. Pobjeda u tricaškom okršaju donijela mu je DVD player, a gostujući će se navijač (ukoliko se usudi) Donjom Dubravom šetati u osvojenom dresu KK Križevci. Nikakvih primjedaba na suđenje nije bilo. Djelitelji pravde ovoga su puta bili prvoligaški suci Štrok i Perčić.

Kad se emocije nakon slavlja slegnu početi će slaganje kadrovske križaljke i pripreme za sezonu u višem rangu. I slijedeće godine očekujemo dobru atmosferu na tribinama tijekom utakmica dvaju križevačkih košarkaških drugoligaša. Za Križevce su igrali i koševe postigli: Doskočil D. 0, Pokos A. 8, Glamuzina M. 4, Buganj I. 6, Kuzmić I. 14, Bolčić M. (cap.) 2, Bradić S. 18, Held H. 2, Hrandek M. 6, Špiranec D. 11, Krofl A. 6, Sokolić D. 0. Treneri: Dražen Jendriš – Cimbra, Dragan Pribanović – Gaga. Križevčane iduće nedjelje u 18:30 sati još čeka posljednja utakmica prvenstva, nakon koje će biti upriličena mala svečana dodjela pehara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.