Pretijesna humanitarka: Elemental napunio Klub kulture


Peto izdanje humanitarne akcije Five4Kids dovelo je u Klub kulture prošle subote Elemental da, kao bend najvišeg profila koji je do sada nastupao na ovoj humanitarnoj akciji, potakne sugrađane na empatijsku reakciju prema djeci kojoj financijska pomoć barem malo olakša svakodnevni život. Eksperiment je uspio i 204 posjetitelja skupilo je točno 7140 kuna i na tome im organizatori iz udruge P.O.I.N.T. isto toliko puta zahvaljuju.


No, nisu svi došli samo zbog headlinera. Postoji osnovana sumnja da ih je oveća skupina došlo zbog Balkanskog ruleta, beskompromisnog dvojca u širokim gaćama, boraca za socijalnu pravdu i isplatu duga umirovljenicima te povrat štednje Ljubljanske banke. Svoju viziju pravedničkog svijeta prezentirali su kroz sedam pjesama. U zraku je viđeno više ruku, neke i u paru.


Oko dvadesetitri sata na pozornicu se penje njih sedam. Nastup u trajanju od osamdeset minuta prošarao je back katalogom grupe s naglaskom na treći i četvrti album.


Male stvari i Pod pritiskom predstavljeni su skoro u cijelosti kao i posljednji singl s albuma, Crveno, pjesma o prometnim prekršajima.


Remi je Romantiku, pjesmu za koju je svojedobno izjavila da će joj biti zlo ako će ju morat’ ponovo repat’, najavila kao „skroz novu i nepoznatu stvar s nadolazećeg albuma". Pjesma o čestom mijenjanju partnera podigla je puno ruku u zrak bez obzira na spol.


Službeni dio koncerta zatvorila je Nema ga, oda nekom boljem vremenu kada je vanjski dug bio manji, a Pelješki most još ni u planovima kockastih glava. Nema ga će vjerojatno biti jedan od nadolazećih singlova, a Elemental će se vratiti ponovo baš kao Arnold Schwarzenegger.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.