Jedni tvrde da je sada mirno, dok je drugima opao promet

Prošao je prvi radni tjedan u kojem centrom Križevaca zbog zamjene kanalizacije u okviru rekonstrukcije Strossmayerova trga, nije moguć protok vozila. Privremena obustava prometa najavljena do 1. listopada, što međutim ovisi i o vremenu koje diktira tempo radova, “natjerala” je građane na promjenu ponašanja i navika parkiranja uz glavnu cestu, koja ide i Nemčićevim trgom.

Onamo sada ući mogu samo dostavna i vozila stanara, za što dobiju propusnice kod komunalnog redara.
"Većina radnji kojima stiže dostava uzela ih je, a od stanara samo oni u Zakmardijevoj – kaže redar Zdenko Kuntić, dodavši da za neimanje propusnice nema sankcija.

Potvrdu da živi na “Strossu” još nije izvadio Dragutin Matus, koji je s olakšanjem konstatirao da mu je drago što sad ondje nema buke, pa i on autom može sigurno izaći na cestu, jer nema “divlje” parkiranih. I dok nekima odgovara mir, drugi već bilježe gubitke. Vlasnik popularne kavane Arteria Darko Horvat veli da mu je promet drastično opao jer su mu gosti često navraćali i autom, a slično tvrde i drugi vlasnici uslužnih radnji.

Iako se neki građani rado i prošvercaju, ostavljajući auto kao i prije, neobično je da slobodna cesta podsjeća, kažu, na 1996.

Tada je naime dio trase na Nemčiću bio zatvoren kao šetnica. Takvo što neće se ponoviti jer, drži gradska uprava, tamo mora teći promet.
No dio Križevčana veli da je obnova trgova morala uključiti i prometnu studiju, jer su sad sporedne ulice preopterećene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.