Sonični udarac plesom na Križevce


Kišoviti petak 25. travnja popraćen snažnim vjetrom nije bio najsjajnija uvertira u večernji koncert koji se trebao održati  u Klubu kulture kao uvod u međunarodni Skaville festival koji će se održati ove godine na Krku u organizaciji križevačke udruge K.V.A.R.K. Iako se očekivalo lijepo i sunčano vrijeme, prognoza nas je još jednom izdala. Više sreće s prognoziranjem imali su organizatori koji su najavljivali atraktivan sastav Sonic Boom Six kao predvodnike novog britanskog underground vala mladih bendova koji će jednog dana možda biti headliner na velikim stadionskim festivalima.

 

I bi tako. Četveročlani Britanci Sonic Boom Six pokazali su svu raskoš svog zvuka koji je varirao od laganih reggae pjesmuljaka za sing-a-long pjevanje s publikom do žestokih ska ritmova koji su rasplesali stotinjak oduševljenih duša u publici.


Predvođeni pjevačicom Lailom koja je orkestrirala publikom i bila važan čimbenik lude zabave, bend je pružio vrhunsku jednosatnu svirku ispunjenu energijom, skakanjem i plesanjem po pozornici te odličnim kontaktom s publikom. Sonic Boom Six je pružio jednu od najkvalitetnijih svirki koja se ikad održala u Križevcima i prava je šteta što je tome svjedočio samo manji broj Križevčana i puno veći broj gostiju iz okolice, počevši od Koprivnice preko Vrbovca do Zagreba.


Valja spomenuti kako se Britancima na par pjesama pridružio i trubač Karly, inače član zagrebačko-šibenskog benda BeetanTone koji su im bili predgrupa.  BeetanTone je mlada nada osiromašene hrvatske ska scene, a bend je pokazao svoj potencijal, iako još uvijek postoji veliki prostor za napredak. Pogotovo što se tiče vokalistice koja se činila previše impresionirana atmosferom.
Svoj obol odličnoj atmosferi dali su i koprivnički Dead Fish svojim žestokim rapcore zvukom koji su svojih pola sata svirke iskoristili za još jedno odlično iskustvo koje će im poslužiti u stvaranju kvalitetnijeg benda.
 

Sam kraj koncerta donio je i dva bisa Britanaca kojih se publika nikako nije mogla zasititi, a oni su se rado vraćali kako bi ubrizgali novu dozu svojih zaraznih melodija. Nakon svirke, bend je potpisivao majice, diskove, davao autograme i bio vrlo pristupačan za sve fanove, a na kraju se održao i after party s Englezima u gradskom pubu. Odlična večer za jedan kišovit i tmuran petak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.