Općinski načelnik-poduzetnik jedan je od najvećih dužnika

Jedna od mještanki ogorčenih zbog nepravde i rješenja o ovrsi koje je dobila, Barica Slavečki, kaže da će prije ići u zatvor, nego platiti

KRIŽEVCI – Spremna sam otići i u zatvor kao što sam napisala u žalbi Županiji, ali platiti komunalnu naknadu neću jer jedva živim od invalidske mirovine, a da i imam novca, ne bih je platila dok je ne plate i općinski načelnik i vijećnik koji su dužni malo veće iznose za svoje farme nego što sam to ja.

Koliko sam doznala, općinski načelnik Božidar Kovačić (HSS) za svoju farmu pilića do 2007. godine duguje 14.400 kuna, a vijećnik Stjepan Radić (HSS) također za farmu pilića 40.800 kuna, pa neka oni plate dugove i budu primjer mještanima – rekla nam je danas Barica Slavečki, mještanka kalničkog Popovca.

Načelnik Kovačić za farmu pilića navodno duguje 14.400 kuna

Dosta stanovnika općine Kalnik ogorčeno je zbog nedavno dobivene ovrhe jer nisu platili komunalnu naknadu, a nekoliko njih danas se sastalo kako bi pokrenuli peticiju za promjenu odluke o komunalnoj naknadi prema kojoj bi komunalnu naknadu ponovno plaćale i proizvodne djelatnosti.

Krajem 2006. godine, naime, Općinsko vijeće donijelo je odluku da se proizvodne djelatnosti izuzimaju od plaćanja komunalne naknade. – Nije ni pravedno ni moralno da mi za kuće moramo platiti komunalnu naknadu a poduzetnici ne.

Koliko sam upućena, u križevačkom kraju nema općine koja je u potpunosti oslobodila poduzetnike od plaćanja komunalne naknade, a također sam provjerila da i komercijalne farme spadaju među poduzetnike pa, primjerice, u Križevcima oni plaćaju tu naknadu. Prema tome, ni naši najveći dužnici u u općini ne bi trebali govoriti da im je prethodna vlast zbog političkih razloga nametnula komunalnu naknadu pa je zato nisu željeli platiti – izjavila je Slavečki.

Dužan je i vijećnik Radić koji ima zaostatke u visini od 40.800 kuna

Njezin susjed Valent Koretić kaže da opravdano sumnjaju da je sadašnja vlast na čelu s općinskim načelnikom Božidarom Kovačićem “izglasala zbog sebe” novu odluku prema kojoj poduzetnici proizvodnih djelatnosti ne trebaju plaćati komunalnu naknadu jer u njihovim redovima ima poduzetnika. – Ne vjerujem u obrazloženje da se time željelo privući na Kalnik nove poduzetnike. Osim toga, pokazalo se da protekle dvije godine nijedan novi poduzetnik nije došao na Kalnik.

Neka općinska vlast bude moralna pa da barem minimalnu komunalnu naknadu propiše i za poduzetnike. Također, dvojica općinskih političara, koji su najveći dužnici, trebaju platiti svoja ogromna dugovanja. Tek kada se to dogodi mogu nama slati opomene i ovrhe – zaključila je Slavečki.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.