Poslije Friščića, Darko Koren vjerojatno novi župan

IMENOVANJE Izborna skupština Županije najavljena za iduću srijedu
       
KOPRIVNICA – Iako još nije poslana nikakva službena obavijest, za iduću srijedu najavljena je izborna skupština Koprivničko-križevačke županije, na kojoj bi se trebao izabrati novi župan – nasljednik Josipa Friščića, a koji je ostavku podnio zbog odlaska na mjesto potpredsjednika Hrvatskoga sabora.
Najizgledniji kandidat za mjesto novog župana i dalje je Friščićev još uvijek aktualni zamjenik – Darko Koren, a što je i sam potvrdio u nekoliko navrata.

Ostala je još nepoznanica tko će naslijediti Darka Korena i preuzeti resor gospodarstva, ukoliko on postane župan. Poznato je tek da bi novi dožupan trebao biti Koprivničanac.

U međuvremenu, županijski čelnici za ovaj petak najavili su  sjednicu Poglavarstva. Na njoj će se, između ostalog, odlučivati i o popisu prioriteta za raspodjelu dodijeljenih sredstava za decentralizirane funkcije među zdravstvenim ustanovama na području županije.

Tako će, potvrdi li podravsko-prigorsko Poglavarstvo popis prioriteta za prvo tromjesječje 2008. godine, za Opću bolncu dr. T. Bardeka u Koprivnici biti osigurano 3,3 milijuna kuna. Glavnina iznosa, oko 2,8 milijuna kuna ide na kreditne obveze, a ostatak za nabavu strojeva i opreme za novu bolničku kuhinju. Radi se o isplati preostalih 25 posto cjelokupnog iznosa ili 524 tisuće kuna.

Na sjednici Poglavarstva Darku Korenu trebala bi se dati i suglasnost za potpisivanje zaključenja ugovora o prijevozu učenika prvih razreda srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.