Križevci.info s 1080 posjeta dnevno

Kao uvijek dosad, prvi dan u novoj godini je vrijeme za predstavljanje statistika posjećenosti portala Križevci.info u proteklih godinu dana. Broj mjesečnih posjeta je s 27 tisuća u studenom 2006. porastao na 41.5 tisuću u istom mjesecu 2007. dok je netom protekli prosinac bio tek nešto slabiji s jednom tisućom posjeta manje.

Portal je najviše čitan ponedjeljkom, makar utorak, srijeda i četvrtak zaostaju tek desetak posto u broju otvorenih portalskih stranica. Na dnevnoj osnovi broj učitavanja raste od 7 sve do 14 sati, zatim opada, da bi od 17 sati ponovo rastao do 20 sati.

Gledajući raspodjelu učitavanja kroz mjesece čitave 2007. daleko je najistaknutiji svibanj s preko 6 milijuna učitavanja, što se može pripisati medijskom pokroviteljstvu cjelomjesečnog Culture Shock Festivala. Propusnost podataka bila je najveća u rujnu, s ukupno 58.25 GB, po povratku čitatelja s ljetnih odmora.

Od Web-preglednika koje čitatelji koriste i dalje je Internet Explorer najkorišteniji (47.8%), od prošle se godine za jedno mjesto popeo Firefox (36.5%), zatim slijedi Opera (14.8%) te ostali (0.9%). Korisnika operacijskog sustava Windows ima 97%, a korištenje Linuxa je od prošle godine udvostručeno na 2.3%.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.