Lovci još bez doma

SPOR Županijski sud vratio na početak pitanje vlasništva križevačkog izletišta Lovački dom

KRIŽEVCI – U Lovački dom, nekad popularno izletište u prigradskoj šumi Župetnica još uvijek znaju navratiti nekadašnji gosti željni dobrog ugođaja i kuhinje, pa je to veće njihovo razočaranje kad se nađu pred zatvorenim vratima i zapuštenim okolišem. Tako je već tri godine otkako je križevačko Lovačko društvo Fran Kesterčanek otkazalo privatnom ugostitelju jer nije plaćao zakup prostora.

Sudski spor

U međuvremenu je trajao i sudski spor s Hrvatskim šumama, koje su polagale pravo na zgradu izletišta koje je u zemljišnim knjigama upisano na njihovoj čestici, iako je bivša općina još 1954. godine ustupila zemljište tadašnjem lovačkom društvu Kalnik.

 
 

 

Općinski sud u Križevcima priznao je lovcima pravo na zemljište bez naknade. No, kad se činilo da će moći iznajmiti prostor, Hrvatske šume i Općinsko državno odvjetništvo uložili su žalbu.

– Županijski sud je prihvatio žalbu i vratio slučaj na prvostupanjski postupak, pa sada moramo dokazati da se nekadašnje društvo Kalnik podijelilo na pet lovnih jedinica i da je naše društvo sporazumno dobilo zgradu lovačkoga doma kao svoje sjedište – kazao je Nikola Vuketić, predsjednik LD-a Fran Kesterčanek.

Gradili i održavali

Predsjednik križevačkog krovnog lovačkog društva Sveti Hubert, Milan Podhraški, smatra da dom pripada jedino lovcima koji su ga i izgradili i održavali te da svako drugo rješenje ne bi bilo pošteno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.