Za dlaku pobjegao dvama tajfunima

EKSKLUZIVNO Javio nam se križevački kapetan Pupo s Tihog oceana
KRIŽEVCI – Križevački kapetan duge plovidbe Antun Gold Pupo e-mailom se javio Večernjaku s broda Katharine, na kojemu plovi od Dalekog istoka do Južne Amerike.

Lekima i Krosa
Ovih je dana, napisao je kapetan Pupo, na Tihom oceanu za dlaku izbjegao dvama tajfunima.
"Prije Hong Konga sam  izbjegao tajfun Lekima, koji je opelješio obalu Sjevernog Vijetnama. Samo dva dana kasnije tajfun Krosa je udario u kinesku obalu malo južnije od Šangaja, i to nepunih 24  sata nakon moga odlaska iz šangajske luke.

Oba sam tajfuna prilično osjetio, ali sam uspio održati brod s 3000 kontejnera na dovoljnoj i ne toliko kritičnoj  udaljenosti. Od dobrih stvari je to što sam u Hong Kongu u Hard Rock Caffeu obnovio svoju zbirku suvenirskih pivskih čaša" – otkrio nam je kapetan Pupo, koji ne propušta nijednu priliku da posvuda po svijetu posjeti kultne pivnice u znaku rock glazbe.

Pozdravi čitateljima
Kao ljubitelj dobre papice u Šangaju je, piše nam, "poklopal" dvije pekinške patke, a u južnokorejskoj luci Pusanu zatekao se u vrijeme održavanja poznatog filmskog festivala, koji surađuje s motovunskim i zagrebačkim, u kojima je producent njegova kći Zdenka.

– Zbog kratkog zadržavanja u luci, nisam, nažalost, stigao Zdenkici nabaviti nijednu reklamnu majicu Pusan festivala, no možda ću biti bolje sreće na povratku iz Meksika. Preostaje mi ravnih 14 dana plovidbe Tihim oceanom. Reklo bi se da je to idealan odmor od civilizacije, čisti zrak, tišina, samo nepregledno more i nebo.

Nitko te ne gnjavi osim posade broda. Nakon lude užurbanosti i gužve u Hong Kongu, Šangaju i Pusanu,  sada se može uživati u miru. Samo da nije telefona, teleksa, faksova, kompjutora, interneta i satelita. Sve su to blagodati novog vremena, koje isto tako znaju biti i naporne.
U meksičku luku Manzanillo stižem 23. listopada – javlja uz pozdrave čitateljima Večernjaka križevački pomorski kapetan Antun Gold Pupo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.