Lukavo izbjegavaju tehnički pregled školskih autobusa

SIGURNOST Mladen Kešer upozorava na loše stanje u prijevozu učenika
      
KRIŽEVCI – Mladen Kešer, bivši predsjednik županijskog ogranka DC-a, koji je odlučio preuzeti svoje mjesto kao izabrani vijećnik ove stranke u županijskoj Skupštini, jučer je poslao otvoreno pismo ravnateljima osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Zagrebačkoj županiji tražeći da provjere ispravnost svojih školskih autobusa.

Tragedija upozorava
Neposredan povod za njegovo obraćanje javnosti nesreća je djevojčica koje su stradale u Požegi kad su ispale iz školskog autobusa. Kešer tvrdi da su zbog starosti i tehničkih neispravnosti opasni i autobusi kojima se prevoze učenici u potkalničkom kraju.

Naime, samo u dvjema gradskim matičnim osnovnim školama i područnim školama u selima prevozi se svakodnevno oko 600 učenika u desetak autobusa.

Nema popusta
Zacijelo još toliko učenika putuje u okolnim općinama Gornjoj Rijeci, Kalniku, Svetom Petru Orehovcu i Svetom Ivanu Žabnu. No, već nekoliko godina školski autobusi ne dolaze na tehnički pregled u stanicu Auto-moto kluba u Križevcima, a koja je poznata po savjesnom radu kontrolora, koji nikome ne gledaju kroz prste.

Pretpostavlja se kako je pojedini prijevoznici izbjegavaju znajući kako inače ne bi dobili odobrenje za prometovanje.

Osim nužnog nadzora svih školskih autobusa,  Mladen Kešer predlaže neka se o sigurnosti prijevoza učenika izjasne i županijsko Poglavarstvo i Skupština te da se što prije raspiše javni natječaj o odobravanju koncesije za prijevoz učenika jer, kako on tvrdi, u križevačkom kraju prijevoznik je odabran bez javnog  natječaja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.