Od danas nova, svježa gradska tržnica

Nova gradska tržnica u Križevcima na kojoj se već jučer moglo kupovati svježe voće i povrće,danas je i službeno otvorena u prisutnosti predstavnika gradskih i županijskih vlasti, ulagača iz Komunalnog poduzeća, prodavača i mnogih građana-kupaca. Goran Gregurek, predsjednik uprave Komunalnog poduzeća uz čiju se zgradu sjedišta i naslanja novi gradski plac, danas je govorio o brojkama – uređenje tržnice trajalo je dvije godine, u što je utrošeno oko milijun i sedam stotina tisuća kuna.

Smatrao je potrebnim naglasiti kako sredstva za uređenje nisu mala i da se radi isključivo o ulaganjima Komunalnog poduzeća, što je poslije u pozdravnom govoru ponovio i gradonačelnik Branko Hrg.

Nova tržnica u vanjskom dijelu koji je, napomenuto je, sastavljen od kvalitetnih materijala, na oko pet stotina četvornih metara, prodaje se voće i povrće, a u unutarnjem, veličine stotinjak kvadrata, je mliječna tržnica gdje će biti svakodnevna prodaja mliječnih prerađevina.

Unutra će se moći koristiti i sanitarni čvor kao zasad jedini križevački javni nužnik. Svi vanjski stolovi zakupljeni su i na njima će većinom tržiti prodavači i obiteljski poljoprivredni proizvođači koji su štandove imali i na staroj, jučer zatvorenoj tržnici na Jelačićevom trgu.

Prodavači su zadovoljni uređenjem nove tržnice, koju su komunalci već proglasili jednom od najsuvremenijih u Hrvatskoj, a ni kupci nisu drugačijeg mišljenja – birajući svježe namirnice redom su govorili kako im je "sve super i lijepo uređeno".

Novu Gradsku tržnicu u Križevcima uz koju pršti i voda iz fontane blagoslovio je župnik crkve Svete Ane, vlč. Josip Vavrik. Pohvalio je rad ljudskih ruku i blagoslovio tržnicu kao izvor života grada i sela.

Vezano

Komentari su zatvoreni.