Ruševna kuća na Matoševom trgu ugrožava sigurnost prolaznika


Jučerašnje pogoršanje vremena donijelo je povremene pljuskove i nalete jakog vjetra. Jedan takav nalet olujnog vjetra jučer je oko 17 sati odlomio komad stakla s prozora ruševne kuće na uglu Trga A.G. Matoša i Preradovićeve ulice koji se, probivši platnenu tendu, sasuo u komadiće na samom ulazu u obližnji Art Rock Caffe.


Ruševni objekt koji se nalazi u samom centru grada godinama je ograđen drvenom zaštitnom ogradom iza koje već buja vegetacija, a nerijetko služi i kao odlagalište sitnog otpada. Iako do objave nismo uspjeli pouzdano doznati je li objekt u vlasništvu Grada Križevaca, građevinskog poduzeća Radnik d.d. ili/i trećih osoba, jedno je sigurno: za sada se ne naziru nikakvi počeci sanacije objekta koji sve više izgleda kao ruglo stare gradske jezgre.

U nevremenu koje je prije dva i pol tjedna pogodilo središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku, olujni vjetar je na istom objektu odvalio zapadni dio zaštitne ograde koji je umalo oštetio propisno parkirani automobil. Prema izjavama očevidaca, sa starog krovišta vjetar je nosio crijepove, a nekoliko ih se i danas može vidjeti na rubu krova. Pitanje je smatraju li odgovorni tri drvene letvice, pribijene nakon nevremena na zaštitnu ogradu, dovoljnim za zaštitu građana i njihove imovine od ozljeđivanja i štete.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.