‘Maratonsko’ čekanje puta u Grčku

Četrdesetjedan je učenik netom završenih trećih razreda križevačke gimnazije, zajedno sa svojim razrednicima, sinoć krenuo na maturalno putovanje. No, na put preko Italije do Grčke krenuli su danas u 1.30, tri i pol sata kasnije od predviđene satnice! Učenici, njihovi roditelji i razrednici jučer su se oko 21.30 okupili pred hotelom Kalnik, uobičajenim mjestom polaska na školska putovanja, kako bi u 22 sata učenici pošli na maturalac.

Kako je bilo najavljeno prema planu putovanja, križevačka turistička agencija Blagec turist je, uz prijevoznika IV-KO bus od 22 sata trebala odvesti gimnazijalce Ivana Zakmardija Dijankovečkoga put Italije ali zbog neočekivano dugog trajanja popravka autobusa put nije počeo na vrijeme. Ozren Blagec iz agencije kazao nam je kako je od vozača autobusa primio obavijest kako će autobus kasniti najviše pola sata, jer mehaničari popravljaju dio u motoru zadužen za funkcioniranje klimatizacijskog uređaja u autobusu.

 

“Prije svakog putovanja prijevoznik obavlja tzv. preventivni pregled autobusa, a prilikom kojega je utvrđena manjkavost, čiji je popravak nažalost trajao nedopustivo dugo.” Blagec napominje da ga je prijevoznik iznevjerio jer je cijela procedura napravljena nespretno, a “agencija snosi odgovornost za kašnjenje te se ispričava učenicima, roditeljima i profesorima”.
Atmosfera među roditeljima sinoć je bila napeta, bili su ogorčeni jer nisu na vrijeme bili obaviješteni o kašnjenju autobusa. Neki od njih namjeravali su i odustati od putovanja te zahtijevali povrat novca. Blagec ističe da je i predstavnika agencije sam prijevoznik trebao obavijestiti da se neće krenuti na vrijeme, odnosno da će se toliko kasniti, no to nije učinio.

Ostaje otvoreno pitanje na koji će način roditelji i učenici biti obeštećeni, pošto zbog kašnjenja u polasku budući maturanti nisu danas prijepodne stigli niti razgledati San Marino. Agencija predlaže jednodnevni izlet najesen – u Budimpeštu ili Graz. Sve u svemu sinoćnje iskustvo s načekavanjem autobusa moglo bi baciti sjenu na križevačkog autobusnog prijevoznika i turističku agenciju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.