Novcem od dvorca Gornja Rijeka osniva komunalno poduzeće

Više od 1,3 milijuna kuna od prodaje dvorca uložit će se u osnivanje komunalnog poduzeća, odlučeno je na posljednjoj sjednici Vijeća općine Gornja Rijeka. Načelnica Štefica Tukša je objasnila da je poslovnim planom za početak predviđeno zapošljavanje tri osobe te kupovina dva radna stroja, a posla će biti na održavanju javnih površina, okoliša dvorca i uređivanju budućih turističkih znamenitosti. Ipak, osnivanje komunalnog poduzeća naprije bi se trebalo isplatiti kroz njegovu suradnju s drugim komunalnim poduzećima, objasnila je Tukša:

„Ne samo križevačko, nego i ostala dva komunalna poduzeća toliko su zapunjeni terminima da naprosto bez kooperanata oni vrlo teško mogu pratiti trend odobrenih sredstava kada govorimo samo o izgradnji magistralnih cjevovoda, a da ne govorimo o izgradnji sekundarne mreže i kanalizacije. Po nama, ima dovoljno prostora da ta dva stroja bi naprosto mogli ispuniti svoja očekivanja“, objasnila je načelnica. Značajan izvor prihoda za gornjoriječko komunalno poduzeće ona vidi i u pružanju usluga okolnim općinama, što je ujedno preduvjet otvaranju većeg broja radnih mjesta.
Na pitanje kada bi ono trebalo početi s radom navela je jesen ili proljeće iduće godine, ovisno o brzini prikupljanja dokumentacije te provođenja javnih natječaja za izbor direktora tvrtke i nabavu strojeva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.