Danas počeo upis dionica fonda Učka-Marjan

Novi fond za ulaganja u nekretnine Učka-Marjan planira prikupiti 200 milijuna kuna javnom ponudom i upisom dionica što kako navode iz fonda i nije tako velika svota za posao s nekretninama. Najnoviji zatvoreni inevsticijski fond za ulaganja u nekretnine koji je osnovalo društvo Mediteraninvest planira postati najveći fond te vrste u Hrvatskoj.

"Sudeći po povratnim informacijama od potencijalnih investitora, očkujemo da ćemo prikupiti i više od 200 milijuna kuna," istaknula je Sanja Novosel predsjednica Mediteraninvesta.

Fond će najmanje 70 posto prikupljenih sredstava uložiti u razvojne nekretninske projekte diljem Hrvatske poput stambene izgardnje, stambeno-poslovnih zgrada, proizvodno skladišne gradnje, hotela, apartmana, turističkih naselja, poljoprivrednih zemljišta od kojih su posebni istaknuti maslinici i vinogradi, te socijalno zdravstvene ustanove. U inicijalnom portfelju fond ima 51 projekt čija ukupna vrijednost dostiže 4 milijarde kuna. Ukupna planirana prodajna vrijednost investicija iznosi 5,307.839.000 kuna na temelju čega se predviđa prosječna dobit od 32 posto.

Osnivač Mediteraninvesta je Goran Delić, inače osnivač i dioničar Križevačke banke koja je upravo završila s procesom dobrovoljne likvidacije, a Delić je i član Nadzornog odbora fonda. Uz njega, u Nadzornom su odboru fonda ugledni ekonomisti Branimir Lokin i Ivan Lovrinović, Većeslav Rački stečajni upravitelj Gradske banke, te Časlav Stošić koji je do 2005. bio predsjednik uprave Križevačke banke.

Vezano

Komentari su zatvoreni.