Mladi žele spolni odgoj kao poseban školski predmet

Križevački srednjoškolci žele o spolnom odgoju učiti na posebnom školskom predmetu, a ne u sklopu postojećeg gradiva ili na satu razredne zajednice, a o spoznajama u vezi spolnosti žele da ih podučava stručnjak izvan škole. To su neki od stavova u anketi, koje su prisutni iznijeli na današnjoj javnoj tribini o spolnom odgoju, održanoj u Klubu kulture u sklopu Tjedna o spolnom odgoju.

Na tribini je predstavnica udruge K.V.A.R.K. Martina Bujan navela koje su mogućnosti za uvođenje programa spolnog odgoja kao dijela nastave o zdravstvenom odgoju i obrazovanju u školama, pokazavši i koje su razlike u pristupima dvaju prijedloga koje su iznijele udruga Grozd i udruga Stop rizičnom spolnom odgoju, ujedno i organizator Tjedna o spolnom odgoju, koji se od 26. do 31. ožujka provodi u jedanaest gradova Hrvatske. Unatoč obavijestima koje su išle po školama, današnjoj tribini u Križevcima pribivalo je tek desetero učenika i studenata, zbog čega je izostala značajnija rasprava na temu spolnog odgoja u školama.
Od domaćina tribine, udruge K.V.A.R.K., doznali smo da po planu organizatora iz Zagreba, na tribini nije trebala govoriti nijedna stručna osoba s područja obrazovanja ili medicine. Prema svemu sudeći i to je jedan od razloga slabe posjećenosti i dosega ovog okupljanja oko vrlo važne teme.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.