Mozak bande svodnika za Švicarsku vozi stari golf

OPERACIJA BLOND Marijan Mlinarić (41), glava seksualne mafije, umirovljeni "tigar" iz okolice Križevaca

KOPRIVNICA Marijan Mlinarić (41), jedan od petorice uhićenih zbog podvođenja Hrvatica u Švicarskoj, još je 1998. godine bio kazneno prijavljen zbog nezakonita prebacivanja srpskih državljana preko hrvatske granice.
Iz braniteljskih krugova doznali smo kako je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik Prve gardijske brigade "Tigrovi", a umirovljen je u statusu ratnoga vojnog invalida. Iz krugova bliskih istrazi jučer smo neslužbeno doznali kako taj 41-godišnjak iz Črnčevca, seoceta nadomak Križevcima, ima podeblji policijski dosje s dvadesetak kaznenih djela.


Marijan Mlinarić vlasnik je skromne kuće, a u ratu ranjen je kao pričuvni policajac

Za njim je policija već nekoliko puta raspisivala potragu. Uglavnom je bio upetljan u tučnjave i krivotvorenje isprava, a bio je osumnjičen i za nezakonito posjedovanje oružja te izazivanje prometnih nesreća. On je, navodno, bio mozak organizacije koja je djevojke u Hrvatskoj privlačila lažnim ponudama za zaposlenje u inozemstvu, a zatim ih zatočila u stanu u okolici Züricha, tjerala ih u prostituciju, silovala ih i prisiljavala na pomaganje u kaznenim djelima.

Razotkriveni su nakon višemjesečne policijske akcije kodnog naziva Blond, u kojoj je hrvatska policija surađivala s Uskokom te švicarskim Interpolom.

Marijan Mlinarić s dvojicom sudionika prekjučer je priveden u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Jedan je također iz okolice Križevaca, a drugi iz mjesta kod Ludbrega. Još su dvojica Hrvata iz iste organizacije već neko vrijeme u švicarskom pritvoru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.