Tarot karte Vesne Burcsa u Križevcima


U petak 23. veljače, kao što je bilo i najavljeno, u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci, predstavljena je knjiga Tarot kao profesija autorice Vesne Burcsa iz Zagreba. Nakon uvodnog slova organizatora, knjigu su predstavili Saša Drinić iz Osijeka i sama autorica.


Pred tridesetak Križevčanki i Križevčana, Vesna Burcsa je predstavila knjigu i autorske karte – prve ovakve karte na hrvatskom jeziku, te druge tarot karte uopće, koje su najprije nastale kao ciklus od 78 umjetničkih slika, a zatim publicirane kao karte.

Zajedno s promotoricom, iza koje stoji dvadesetak godina profesionalnog bavljenja kartomantijom, posjetioci su izračunavali svoju karakterističnu kartu, te potom doznali karakteristike dotične karte, što im je možda otkrilo nešto više o njima samima.

Naša, inače oprezna i ne previše otvorena publika, pokazala je izvanredno zanimanje za autoričinu interpretaciju karakterističnih karata, ali i fenomena tarota općenito, te se predstavljanje oteglo neplanirano dugo.

Neformalan razgovor uz kavu i čaj potrajao bi i dulje, da gđa Burcsa nije žurila dalje u Kutinu, gdje su je čekale obveze oko njenog redovnog subotnjeg nastupa na NET televiziji. U svojoj redovnoj subotnjoj televizijskoj emisiji, s oduševljenjem je govorila o križevačkoj publici, još jednom nam zahvalivši na gostoprimstvu i iskazanom zanimanju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.