Počela gradnja igrališta za tri srednje škole

ŠKOLSTVO Nakon 32 godine čekanja križevački učenici dobit će sportske terene

KRIŽEVCI – Nakon pune 32 godine tri križevačke srednje  škole, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog, Srednja  gospodarska i Srednja škola Ivana Seljanca za obrtnička i  industrijska zanimanja, dočekat će u travnju školska  igrališta.

Gradski stadion 
 Zahvaljujući lijepom vremenu građevinari "Radnika"  započeli su u blizini Gimnazije uređivati četiri igrališta, po  jedno rukometno i košarkaško te dva odbojkaška.  Sve tri škole polazi oko 1300 učenika, a njima treba  pribrojiti i studente Visokog gospodarskog učilišta koji  također proteklih desetljeća nisu imali odgovarajuće terene za  tjelesni odgoj.

 
 

 

– Snalazili smo se kako smo znali, koristeći  gradski stadion i jednu jedinu traku atletske staze. Prije  izlaska iz škole na nastavu u okolici najprije bih poslušao  meteorološku prognozu, pripovijeda prof. Ante Tomas,otac  proslavljenih hrvatskih košarkaša Marka i Ivana, koji već  punih 27 godina vodi nastavu tjelesnog odgoja u križevačkoj  Gimnaziji. Ravnatelj Josip Šikić podsjeća da je još 1975.  prilikom otvorenja gimnazijske zgrade bilo predviđeno uređenje  školskih igrališta.

– No, novac koji je tada bio za igrališta  bio je privremeno posuđen za gradnju jedne osnovne škole u  okolici, što nije bilo vraćeno pa se od tada nije nikad ni  prikupio.  Obećavalo se iz godine u godinu, a mi smo se mogli  samo nadati. Zato uime učenika i nastavnika zahvaljujem i  gradu i županiji da su osigurali oko 1,5 milijuna kuna – kaže  ravnatelj Gimnazije. 

Otvoreno svima
 Gradonačelnik Branko Hrg napominje da su grad i Visoko  gospodarsko učilište darovali zemljište, a gradski je udio i  nekoliko stotina tisuća kuna na ime komunalne naknade, kako bi  osim učenika nova igrališta mogla besplatno koristiti i druga  križevačka mladež i građani.

– Zahvaljujem županiji i posebno  dožupanu Darku Korenu da su poduprli ovu inicijativu, to više  što smatram da su Križevci dosad bili zapostavljeni. Nedostaje, naime, sustavna politika razvoja školstva u  županiji, na što sam upozorio i odgovorne u županijskim  službama, posebno dožupana Vjekoslava Flamacetu – komentira  Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.