Liječnica i sestra osuđene za smrt djevojčice

Općinski sud u Križevcima danas je nepravomoćno na po godinu i pol zatvora osudio sestru Nedeljku Turčinović i liječnicu Dubravku Puljević, koje su bile u službi u Hitnoj pomoći 27. listopada prošle godine, kad je od napadaja astme umrla 11-godišnja Tena Šurina.

Medicinska sestra i liječnica osuđene su za nepružanje pravodobne medicinske pomoći jer nisu poslale automobil Hitne pomoći iz Križevaca do sela Raščana na poziv majke djevojčice, koja je imala težak napadaj astme. Djevojčica je nakon toga umrla u Općoj bolnici u Koprivnici.Sutkinja Mirjana Nemec je, donoseći presudu, rekla da sud vjeruje djevojčicinoj majci, t.j. njezinu opisu događaja.

Ona je, naime, rekla da joj je sestra Turčinović kazala da ponovi terapiju i odbila je izlazak na intervenciju čak dva puta, nakon čega je majka sama prevezla djevojčicu u Hitnu, no bilo je prekasno.Obrazlažući presudu za drugookrivljenicu, liječnicu Puljević, sutkinja je rekla da je sud uzeo u obzir da ju sestra nije obavijestila o razgovoru s majkom niti zatražila njezino mišljenje o intervenciji. Sutkinja, međutim, smatra da je liječnica morala znati za poziv.

Vezano

Komentari su zatvoreni.