Kešer: Aferu mi želi smjestiti bivši stranački kolega

JutarnjiList.gif Najviše je zabrinut Valent Sudar koji tvrdi da je Kešer za gradnju svinjogojske farme zatražio lokacijsku dozvolu i za dio zemljišta u njegovu vlasništvu

KRIŽEVCI – Da Mladen Kešer, predsjednik županijskoga DC-a, bivši načelnik općine Kalnik i jedan od kandidata na prošlim predsjedničkim izborima, na svom imanju u Potoku Kalničkom nelegalno gradi mljekaru, na Kalniku se priča još od ljeta kad je počela gradnja objekta.

 

No, ovih je dana prijavu zbog nelegalne gradnje primila i Građevinska inspekcija. U inspekciji su to potvrdili i obrazložili da zbog velikog broja predmeta još nisu uspjeli izaći na teren.

Nitko ništa nije potpisao

Više od nelegalne gradnje mljekare stanovnike Potoka Kalničkog zabrinjavaju drugi Kešerovi projekti jer sumnjaju da je, radi ishodovanja lokacijskih dozvola, za neke od njih krivotvorio potpise nekih mještana.

Najviše je zabrinut Valent Sudar koji tvrdi da je Kešer za gradnju svinjogojske farme zatražio lokacijsku dozvolu i za dio zemljišta u njegovu vlasništvu.

– Ja Kešeru nisam ništa potpisao, a on je dobio lokacijsku dozvolu i za 410 hvati moga zemljišta. Koliko čujem o čudnim okolnostima pod kojima je postao vlasnik kalničke Poljoprivredne zadruge dok je bio načelnik, bojim se ne bi li se nekako moglo dogoditi da ostanem bez svoje zemlje – sumnjičav je Sudar.
No, Sudar nije jedini koji sumnjiči Kešera za krivotvorenje.


Tvrdi da ima dozvole

– Za gradnju staje za krave, koja bi se nalazila svega 35 metara od moje kuće, Mladenu Kešeru ja nisam dao potpis, no nedavno sam dobio lokacijsku dozvolu u kojoj piše da sam svojim pismenim očitovanjem, danim na zapisnik od 8. studenoga 2006. godine, suglasan s gradnjom – potvrdio je Franjo Pisačić.To je rekao i Rajko Golec Ožegović koji je dobio lokacijsku dozvolu u kojoj stoji da je suglasan, a tvrdi da je nikada nije potpisao.
Općinski načelnik Božidar Kovačić, pak, tvrdi da je Kešer zatražio lokacijsku dozvolu za benzinsku crpku na dijelu općinskog zemljišta.

– Ničije potpise nisam krivotvorio. Bivši stranački kolega iz HSS-a želi mi namjestiti aferu – izjavio je danas Mladen Kešer te dodao kako će dokazati da za sve objekte na svom imanju ipak ima građevinsku dozvolu.

Nema građevinske dozvole

Ipak, da Mladenu Kešeru i niti jednoj od njegovih tvrtki nije izdana građevinska dozvola za gradnju mljekare, potvrdila je Vesna Telban, voditeljica Pododsjeka prostornog uređenja i graditeljstva Županijskog ureda. – Kešerove tvrtke podnijele su nekoliko zahtjeva za lokacijske dozvole za različite objekte, ali ni za jedan objekt nije ishođena građevinska dozvola. Lokacijska dozvola izdana je za tri objekta, s tim da je za jedan, farmu za mliječne krave, već podnesen prigovor pa ćemo taj predmet ponovno razmatrati – izjavila je Vesna Telban.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.