Križevčancije: Do jubilarnog desetog sajma gađati u pravu gospodarsku metu

Auto_plus_dobitnik.JPGIzvlačenjem dobitnika 62 nagrade u igri u kojoj su mogli sudjelovati svi koji su kupili ulaznicu za ulazak u sajamski prostor, završio je ovogodišnji, deveti po redu obrtnički i gospodarski sajam naše županije. Točno 4319 kupona s ulaznica našlo se u bubnju iz kojeg je sreća htjela da automobil chevrolet aveo pripadne Križevčaninu Damiru Trbuhi, koji je po ključeve svog novog vozila došao deset minuta nakon proglašenja.

KRI_CRO_u_petak.JPG Revija_u_subotu.JPGTrodnevna središnja županijska gospodarska priredba po broju je izlagača, površini sajamskih prostora i brojnosti pratećih sadržaja – uključujući izložbu malih životinja u četvrtoj hali, dva modna happeninga, glazbeni festival, predavanja, okrugle stolove, aktivnosti Komunalnog poduzeća i druge zgode u zatvorenom i otvorenom prostoru – nadvisila prethodne. 

Logo devetog sajma_1.JPG Promocija_grada_i_zupanije.JPGSajam u vojarni profunkcionirao je, halama se svatko tijekom dana mogao prošetati i vidjeti, degustirati ponuđene proizvode ili pitati što god ga zanima, navečer dobiti i koliku-toliku zabavu.

Sajam___unutra__.JPG Sajam___vani__.JPGBilancu uspješnosti gospodarskog skupa kojeg je, prema spomenutom broju ulaznica, posjetilo barem više od 4 tisuće ljudi, kad se zbroji postignuto, donijet će i organizatori – od županije, Grada Križevaca, križevačkog i županijskog poduzetničkog centra, gospodarske komore grada i županije, kao i turističke zajednice na tim razinama.

Iako je već po veličini kompleksa koju je okupirao kao i po korištenoj infrastrukturi vidljivo da priprema i provedba sajma nisu koštale malo, a i financijski izdaci i dobici izlagača bit će poznati samo njima samima, čini se da je najveći output ovogodišnjeg sajma upravo činjenica što je održan u novim prostorima, bivšem vojnom kompleksu koji je za četrdesetak dana potpuno doveden u red, makar je pojedine detalje potrebno još zamaskirati.

Stvarnu vrijednost vojni hangari prenamijenjeni u sajamske hale dobit će ipak tek s izgradnjom objekata za potrebe školstva, socijale i poduzeništva, ugovor o pravu čega je javno potpisan na Sajmu, čime bi se ispunila odluka Vlade RH i provela dugogodišnja obećanja gradske vlasti.

Do jubilarnog desetog sajma nagodinu trebalo bi, po pitanju civilne upotrebe vojnih kompleksa, biti što manje gađanja s političko-demagoškim punjenjem a više ispravnih pogodaka u opće ciljeve koji će utjecati na veći gospodarski i društveni razvoj Križevaca. Odlučne korake u tom pravcu žele, usuđujemo se reći, sve civilne i političke postrojbe grada, uime više od deset tisuća njegovih žitelja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.