Kovačić nije klošar nego pizza-majstor

JutarnjiList.gifDa je nepošten kao nogometni sudac, moj muž bi se obogatio, a ne svakodnevno pekao pizze, izjavila je supruga Kristina

KRIŽEVCI – Dok su mediji prepuni priča o suđenju Draženka Kovačića na derbiju Dinamo – Hajduk on je, kao i obično kad nije na suđenjima utakmica, radio u svojoj pizzeriji Zeko u Križevcima. Zatekli smo ga u stavljanju pizze u pećnicu te u pripremanju hamburgera. Baš kad smo ga počeli nagovarati da nam da izjavu, na što nikako nije želio pristati, u pizzeriju je ušao vlč. Krešimir Žinić, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije.

– Svratio sam danas do Draženka kako bih mu dao podršku nakon napada na njega poslije derbija, jer smatram da je dao maksimum u onim nemogućim uvjetima i dobro odradio svoj posao – kazao je velečasni Žinić, dometnuvši kako Draženka zna kao poštenu i moralnu osobu. Takvog su mišljenja bili i svi gosti koje smo zatekli u kafiću i pizzeriji.

Bezrezervna podrška posjetitelja lokala

– Ono što se događalo na derbiju odraz je našeg stanja u društvu. To je bio više ragbi nego nogomet. Draženko se nema što sekirati jer je on ustvari utakmicu izvukao. A da se ni ne uzrujava vidi se po tome što su mu kava i pizze danas dobre kao i svih ostalih dana, a s nama gostima smije se i zeza kao i uvijek – kazao nam je posjetitelj kafića Miroslav Tkalec u čijem smo društvu zatekli i sportskog direktora NK Suhopolje Tihomira Gudića.

– Derbi je bio sve osim nogometa, a Draženko je profesionalno i junački obavio svoj posao. Malo je sudaca koji bi tu utakmicu završili – kazao nam je Gudić, dodavši da je navijač Hajduka i da se nakon te izjave boji vratiti u Split gdje je inače zaposlen u projektu Sportskih igara mladih.

U ugostiteljstvu još od 1993. godine

Da je Kovačić dobro odradio svoj posao mišljenja je i poznati križevački košarkaš Matija Jericha.
– Draženko je ustvari spasio derbi i da nije sudio tako kako je, to bi bila vjerojatno najgora utakmica u povijesti HNL-a – kazao nam je Jericha dok mu je Kovačićeva supruga Kristina posluživala kavu.

Ona kaže da je već navikla na razne komentare poslije svake utakmice koju Draženko sudi.
– Oguglali smo i Draženko više ni ne čita novine nakon suđenja – kaže Kristina dometnuvši da o Draženkovom poštenju govori i činjenica da za život zarađuje radeći pizzu.

– Da je nepošten sudac već bi se obogatio, a ne pekao pizzu i radio u pizzeriji u koju je došao odmah nakon derbija i normalno započeo s poslom – kazala nam je Kristina, dodavši kako se ugostiteljskim poslom njen suprug bavi još od 1993. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.