Skandalozan pritisak HDZ-a na novinara

VecernjiList.gifKOMENTAR HDZ-ovo reagiranje ulazi u antologiju hrvatske političke gluposti

Jučerašnje reagiranje županijskoga HDZ-a na izvješće kolege Ottonea Novosela sa stranačkoga predizbornog skupa u Križevcima još dok je curilo s faksa, izborilo je visoku poziciju u antologiji hrvatske političke gluposti. Da njegov ton i osobito sadržaj nemaju ozbiljnih implikacija po slobodu medija, moglo bi poslužiti jedino kao podloga za ismijavanje i zafrkanciju.




No, s obzirom da se novinara ozbiljno optužuje da tendenciozno radi, gotovo spletkari, protiv jedne stranke, i to na temelju jedne-jedine brojke, javnost zaslužuje da se upozna s cjelovitim tekstom žvrljotine koju je potpisao Stjepan Milinković, seoski liječnik i županijski šef HDZ-a.

Dakle, kolega Novosel napisao je da je na predizbornoj tribini bilo pedesetak nazočnih, triput manje nego što je prebrojao Milinković i koliko je objavio županijski Radio Koprivnica, usput rečeno – postaja pod punom kontrolom vladajuće stranke. To je Milinkoviću i, valjda, njegovom čitavom županijskom odboru, bilo dovoljno da se novinaru drzne implicirati "svjesno i namjerno umanjivanje važnosti događaja", i još dodati kako to dotični "opetovano ponavlja".

Na stranu što liječnik očito ne zna čitati novinske članke, pa je previdio kako kolega Novosel piše o "pedesetak gospodarstvenika i poduzetnika" na tribini, spominjući i druge posjetitelje, ne može se biti blagonaklon prema paranoičnoj konstrukciji u kojoj je gotovo riječ o zavjeri protiv čitave stranke.

Još kad se zna da je prozvani novinar svojedobno kao poseban izvjestitelj i prevoditelj pratio dr. Franju Tuđmana, za kojeg valjda Milinković i njegovi znaju da im je osnovao stranku, tada se u potpunosti njihovo reagiranje može razobličiti kao "svjestan i namjeran" pritisak na novinara na samome početku predizborne kampanje. Skandalozno!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.