Gospodarstvo mu važnije od političke karijere

VecernjiList.gifOSTAVKA Križevački poduzetnik Ivan Katavić podnio ostavku na dužnost predsjednika županijskoga HDZ-a

KRIŽEVCI – Vlasnik križevačkog poduzeća KTC i lanca od 15 robnih centara u Hrvatskoj s tisuću zaposlenih, Ivan Katavić, potvrdio nam je da je podnio ostavku na dužnost predsjednika HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Opravdava to isključivo preopterećenošću svojim poslovnim obvezama posebno otkako je odlučio proširiti svoje robne centre i u Vojvodini.

– Od samoga početka kad sam prije dvije godine izabran za predsjednika županijskoga HDZ-a dao sam do znanja da me ne zanima politička karijera, nego samo stabilizacija stranke. Vjerujem da sam u protekle dvije godine u tome i uspio uz pomoć suradnika ustrajući na otvaranju HDZ-a prema svima u županiji kojima je stalo do gospodarskog napretka. Kao poduzetnik koji je sam izgradio obiteljsko poduzeće, za mene vrijede ponajprije samo gospodarski uspjesi i nova radna mjesta, posebno za mlade ljude – objašnjava Katavić.


Priznaje da nije uvijek bilo lako, da je zbog svoje otvorenosti i kritičnosti nerijetko smatran previše hrabrim. Pojedinci u stranci su mu, dodaje, govorili da će ga političari "preparirati" da razmišlja na njihov način i da im podilazi, čemu kao gospodarstvenik nije sklon. Razgovarao je, kaže, o svojoj odluci dvaput s Ivanom Jarnjakom, glavnim tajnikom HDZ-a i s predsjednikom Ivanom Sanaderom, koji su ga podržali. Savjetovali su mu, pak, da ostane u županijskom predsjedništvu stranke.

Posebno su pohvalili njegovo otvaranje hrvatskog gospodarstva na tržištu Vojvodine, gdje će KTC preko svoje tvrtke kćeri u iduće dvije godine sagraditi čak 10 robnih centara i time omogućiti još snažniji prodor hrvatskih proizvoda u susjednu državu. U doglednoj budućnosti Katavić uz pomoć dvojice sinova namjerava proširiti svoje robne centre i na Kosovo, u Crnu Goru i Makedoniju, što će ovisiti o političkoj stabilnosti na tom području.

Vezano

Komentari su zatvoreni.