Stajali u redu za uređeniji okoliš

Globalna_poruka_djece.gifOd 1970. godine u svijetu se 22. travnja obilježava kao Dan planeta Zemlje. Barem toga dana moramo, kao stanovnici, korisnici planeta promisliti koliko i kako naše, ljudsko djelovanje utječe na okoliš.

Najpouzdanije je čini se, s aktivnom brigom za okoliš krenuti od malih nogu, kako su to i ove godine pokazali djelatnici križevačkog Komunalnog poduzeća, organizirajući akciju Otpad nije smeće, posvećenu vrtićancima i štićenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.


Zeleni_KZ.JPGS jednog od mnogobrojnih zelenih otoka u gradu tom su prilikom jučer u središte dovedena tri kontejnera, u koje su djeca, uz poduku ekologinje Dijane Mijač radosno ubacivala ambalažu, pokazujući zavidnu ekološku svjesnost.

Za svoj su trud djeca odlikovana prigodnim medaljama.

Time su zasigurno i starije sugrađane podsjetili da se, ako ne mogu nikako drugačije, barem sagnu i s tla uklone svaki komad plastičnog, papirnatog ili staklenog materijala kojima u prirodi nije mjesto.
Jedan_po_jedan_ciste.JPGI najmanjim takvim činom, kojem su eto vična i mala djeca, potičemo promjenu vlastitog odnosa prema planetu Zemlji, a produljimo li ga i na iduće dane, počet ćemo se stvarno ponašati ekološki.

Za uspostavu zemaljskog reda koji je, ne tako davno, upravo ljudskim intervencijama uzdrman.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.