Ukradeni agregati benzinske postaje

VecernjiList.gifSVETI PETAR OREHOVEC – Obitelj Franje Jambreca i njegova zeta Stjepana Slavija iz potkalničkog sela Vinarca u općini Sveti Petar Orehovec punih je osam godina gradila i uređivala benzinsku postaju uz cestu Križevci – Varaždin. Nakon 33 godine izbivanja iz Hrvatske i rada u Njemačkoj željeli su se vratiti  u rodno selo i raditi na svojoj benzinskoj postaji.

Šok umjesto veselja

– Planirao sam najprije otvoriti dućan, no u međuvremenu je otvoreno više malih dućana u okolici, pa sam se odlučio za benzinsku postaju  koja nedostaje na tom dijelu državne ceste od Križevaca do  Novog Marofa – kazao nam je jučer Franjo Jambrec u telefonskom  razgovoru iz Njemačke. Nakon višegodišnjih ulaganja i priprema namjeravao je postaju svečano otvoriti između prošlog Božića i Nove godine, nakon operacije i liječenja njegove supruge.
Benzinska_Vinarec.JPG

I tada ga je u Njemačku stigla šokantna vijest – ukradena su sva četiri agregata s crpki za gorivo i komopresorska stanica. Ostale su  samo vanjske limene ljušture s poklopcima, pa se izdaleka činilo da je sve u redu. Franjo smatra da su lopovi počistili njegovu postaju u razdoblju od 15. studenoga lani, kad  je zadnji put bio u Vinarcu, do prije Božića. – Primijetio sam, istina, već tada tragove obijanja na kompresoru, ali sam mislio da su to učinila djeca u igri.


Stručni kradljivci

Pretpostavlja da su agregate ukrali majstori koji su to učinili vrlo stručno, a uređaji su im možda zatrebali za otvaranje vlastite postaje ili zamjenu dijelova. Možda su agregati završili i negdje preko granice u Bosni i Hercegovini ili Republici Srpskoj. Policijski djelatnici vode istragu prema nađenim tragovima na mjestu događaja.
Iako su Jambreci pretrpjeli veliku štetu, ne namjeravaju odustati od otvorenja postaje, makar i sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci dok ne nabave nove agregate.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.