Foto-umjetnica Darija Cikač od petka izlaže svoje fotokreacije

Među ciljevima svojeg predanog rada na višegodišnjoj provedbi festivala Culture Shock križevačke udruge, suorganizatorice ovog kulturno-obrazovno-medijskog događaja, P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. imaju i promicanje kreativnosti i umjetničkih dosega svojih sugrađanki i sugrađana. Tako su i ove godine pružili priliku mladoj križevačkoj fotografkinji, Dariji Cikač, studentici snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, da izloži svoje umjetničke radove. Radi se o izložbi fotografija “Fotokreacije” koju će križevačka publika moći razgledati od petka, 26. ožujka u 20 sati u Klubu kulture.

Kako je u katalogu izložbe naznačio križevački profesor i likovni umjetnik Saša Živković, “u naslovu svoje izložbe fotografkinja Darija Cikač nam sugerira dvoznačnost ovdje izloženih fotografija. Iako riječ kreacija možemo vezati uz bilo koji čin stvaranja nečeg opipljivog našim sustavima percepcije (vid, sluh, opip…) ipak kreacija se sve više uvriježila kao pojam vezan uz modu. Darija Cikač je svoj opus radova posvetila modnim kreacijama Igora Galaša.
Iako na fotografijama vidimo kreacije uspješnog križevačkog modnog kreatora Igora Galaša, mi vidimo i seriju fotokreacija Darije Cikač. Kako sama autorica kaže fotografije su nastale ovisno o dojmu koje su ostavile Galaševe modne kreacije na nju. Ono što je Darija učinila s Igorovim radovima jest da ih je unijela u svoj svijet, dodajući im svoju estetiku. Cikač postavlja modele u prostore koji su svojim bojama i teksturama u harmoniji s bojom i teksturom odjevnih predmeta. U fotografijama ćemo zamijetiti divlje pejzaže i napuštenu ili nedovršenu arhitekturu. Za razliku od većine modnih fotografija koje se izvode u studiju pod umjetnim svjetlom, Darija snima ove fotografije pod prirodnim svjetlom čime naglašava prirodnost materijala kojima su odjevni predmeti načinjeni.”
 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.