Socijaldemokrati u Križevcima: Između ovih koji proizvode kolaps i onih koji nude kaos postoje normalni ljudi

Stvoren je dojam da se može birati samo između ovih koji su pokazali da proizvode kolaps i onih koji nude kaos. Između toga postoje normalni ljudi. Mi socijaldemokrati smo ti koji zagovaramo odgovornost, ozbiljnost i dostojanstvo“, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović danas popodne u Križevcima.

S članovima stranke i Vladom Šolom, nositeljem liste saveza Naša Hrvatska za 2. izbornu jedinicu, razgovarao je s građanima na Nemčićevom trgu. Naglasio je da se obraća pristojnom, građanskom, uljuđenom djelu Hrvatske i od njega traži podršku za provođenje konkretnih odgovora na konkretne izazove. “Hrvatska je zadnjih 30 godina talac klijentelističke politike, ne bilježe se stope rasta koje možemo ostvariti, zaostajemo u demokratskom razvoju i zbog toga smo izgubili milijun stanovnika, četvrtinu ljudi. U Hrvatskoj se danas ne proizvodi niti jedan brendirani proizvod osim Vegete“, izjavio je Vidović.

Oživljavanje gospodarstva izdvojio je kao okosnicu programa, no ono se ne smije, tvrdi, oslanjati samo na turizam. Obećava povećanje minimalne plaće i smanjenje radnog tjedna na 35 efektivnih sati, kao i jednokratno povećanje mirovina za 30 posto. Šola je naglasio da su Socijaldemokrati jedini koji ozbiljno shvaćaju važnost razvoja sporta i namjeravaju djeci osigurati besplatno bavljenje sportom, kao i omogućiti sport u svakoj životnoj dobi, što je pak važno za zdravlje nacije. Ulaganja u sport, predlaže, treba priznati kao poreznu olakšicu, no zabrinjava činjenica da u dvoranama nema niti jednog hrvatskog proizvoda. “Sportska industrija kod nas je potpuno zapostavljena, a vjerujem da sport može biti i generator razvoja industrije“, rekao je Vlado Šola i zaključio da je njihov glavni cilj oslobađanje i razvijanje potencijala da Hrvatska bude ono što može biti, jer su mogućnosti daleko iznad sadašnje razine kvalitete života.

20 godina CSF
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno