U knjižnici novi nastavak hit stripa za djecu

Stručno-znanstveni odjel: IGLA, PILA, RAVNALO: GDJE SMO I KAMO IDEMO, ŠPAJZA NOVINSKIH PRIČA / Sanja Modrić
IGLA, PILA, RAVNALO je prva knjiga Sanje Modrić, jedne od najboljih i najpoznatijih hrvatskih novinarki, dobitnici nagrada Hrvatskog novinarskog društva za Novinarku godine i za životno djelo. U velikom izdanju od 318 stranica, u Telegramovoj nakladi, knjiga najboljih kolumni Sanje Modrić zbirka je novinskih priča o tome gdje smo i kamo idemo.
‘’Sanja Modrić mnogo je puta napisala tekst koji sam sâm želio napisati. Ona to radi lucidno, izravno,
precizno, bez izmotavanja i prenemaganja, uspijevajući i najsloženije državne i javne poslove
rastumačiti svakodnevnim jezikom.’
’ Ante Tomić


Beletristika: BEND / Iva Ribarić
Bend je sočna i eksplozivna priča o slavnom rock sastavu Breaking Down i svemu što se oko njih događa. Ali sve kreće i vrti se oko Iris, mlade radijske voditeljice i velike poznavateljice glazbe te kćeri slavnih rockera kojoj je bilo suđeno naći se u centru problema i različitih situacija u koje će članovi benda uploviti. A svaki od njih je na svoj način poseban. Talentiran, ali i oštećen. Ali ništa nije važnije od benda. Posebice ne žene. One su ovdje većinom usputne, za jednu noć i neobaveznu avanturu. Ali Iris ne želi biti takva žena i to joj donosi mnogo više nevolja i tuge u životu nego što je ikada mogla pomisliti.
Iva Ribarić nije samo uspjela, ona je svojim prvijencem podigla ljestvicu nevjerojatno visoko. Njeno je glazbeno znanje neupitno, njene su rečenice kratke i jasne, ali nikada suhoparne, a likovi su oni za koje se vežete istog trena. I ne, nisu ni dragi ni simpatični većinom, ali vještina kojom ih je prikazala fascinantna je i u rangu trenutno najpoznatijih svjetskih spisateljica sličnog žanra. I autorica zna kako će nas vezati uz njih. „ Tamara Štiglić Vodopić

Dječji odjel: LOŠI MOMCI: EPIZODA 8: SUPERLOŠI / [autor i ilustrator] Aaron Blabey
„Loši momci“ su urnebesni strip serijal prodan u 10 milijuna primjeraka i objavljen u 44 zemlje svijeta. Na listi bestselera New York Timesa nalazi se više od 100 tjedana, a prema seriji je snimljen i animirani film u produkciji Dreamworksa. U osmom djelu pod nazivom „Superloši“ Tarantula Nogi uspio je popraviti letjelicu i Loši se momci vraćaju u sadašnjost, a neki od njih stekli su supermoći. Dobro, imaju i jednog slijepog putnika. Na Zemlji vlada kaos jer izvanzemaljci teroriziraju ljude. Međunarodna liga junaka želi se udružiti s Lošim momcima kako bi zajedno svladali izvanzemaljce.

Kutak za mlade: PERCY JACKSON I BOGOVI OLIMPA: KNJIGA DRUGA: MORE ČUDOVIŠTA / Rick Riordan
Drugi nastavak popularnog serijala o Percyju Jacksonu i Olimpijcima, zabavan je i pomalo luckast roman. Percy je sad u sedmom razredu i godina prolazi neobično mirno, sve dok se ne pojave ljudožderski divovi i sve se neočekivano prometne u borbu na život i smrt. Percy i njegovi prijatelji morat će zaploviti Morem čudovišta kako bi spasili kampus. No Percy najprije mora otkriti nevjerojatnu tajnu o svojoj obitelji, nakon koje će se zapitati da li to što ga je Posejdon priznao za sina znači veliku privilegiju ili je pak neslana šala.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.