Knjižnica predstavlja nove naslove

Stručno-znanstveni odjel

ISCJELJIVANJE KOLEKTIVNE TRAUME: PROCES INTEGRIRANJA NAŠIH MEĐUGENERACIJSKIH I KULTURALNIH RANA / Thomas HUbl i Julie Jordan Avritt; prijevod s engleskog Aleksandra Barlović. – Zagreb: Planetopija, 2022.
Duhovni učitelj Thomas Hübl godinama je istraživao zašto stare i naizgled nepovezane traume opstaju u zajednicama i naraštajima. Vrhunac njegova rada je knjiga Iscjeljivanje kolektivne traume, odvažna nova perspektiva o traumi i njezinim vidljivim učincima i najskrivenijim korijenima. Povezujući svoje duboko poznavanje svjetskih mističnih tradicija s najnovijim znanstvenim istraživanjima, autor plete „dvostruku zavojnicu drevne mudrosti i suvremenog razumijevanja.”


Ova knjiga podrobno opisuje Proces integracije kolektivne traume, skupni modalitet za prizivanje, razlučivanje i, naposljetku, rastvaranje zaglavljenih traumatičnih energija, a obuhvaća i eseje stručnjaka kao što su dr. Gabor Maté, dr. Otto Scharmer, dr. Christina Bethell i Ken Wilber.
Hübl ne nudi samo napredan pogled na traumu zajednice, već i pogled u budućnost pun nade, jer iscjeljujući i integrirajući traume našeg vremena pomažemo integraciji i iscjeljivanju budućih naraštaja.
http://www.knjiznica-krizevci.hr/mkatalog/knjiga.php?id=70948

BELETRISTIKA

ZA DOBRO DJETETA / Line Holm i Stine Bolther; s danskoga prevela Marina Kopjar.Zagreb: Znanje, 2022.

Maria Just radi kao povjesničarka kriminala u Muzeju policije u Kopenhagenu i upravo priprema izložbu o sto godina neriješenih slučajeva ubojstava kada se dogodi zvjersko ubojstvo glavnoga tajnika Crvenog križa koji je pronađen s tajanstvenim znakom urezanim u trbuh. Istražitelji Mikael Dirk i Frederik Dahlin tapkaju u mraku, ali slučaj je zamela munjevita medijska oluja i uključen je sam politički vrh. Uprava svim silama želi vidjeti rezultate – izazov za dvojicu samovoljnih muškaraca koji prvi put rade zajedno i koji su po mnogočemu jedan drugome sušta suprotnost. Kada Maria slučajno pronađe vezu između trenutnog slučaja i pola stoljeća starog neriješenog dvostrukog ubojstva u Hellerupu, nehotice se ubaci u istragu koja vodi do najmoćnijih ljudi u zemlji i do sramotnog poglavlja danske povijesti.
https://znanje.hr/product/za-dobro-djeteta/415721


DJEČJI ODJEL

JEDAN I JEDINSTVEN: PRIČA O RAZVRSTAVANJU I KLASIFICIRANJU / Neil Packer; prijevod Vedran Pavlić. – Zagreb: Školska knjiga, 2021.
Neil Packer, ilustrator bestselera Petera Frankopana Putovi svile, napisao je i vlastitim ilustracijama veličanstveno oblikovao duhovitu knjigu koja se poigrava idejom razvrstavanja.

Životinjsko carstvo, načini prijevoza, glazbeni instrumenti, umjetnički i arhitektonski pokreti, oblaci, alati, jabuke… sve se i svašta može razvrstati i klasificirati! Uokvirena pričom o ocu i sinu, ova knjiga govori o kategorijama prema kojima razvrstavamo sve što čini svijet oko nas kako bismo ga razumjeli. Čitatelji prate Karla tijekom njegova dana te uz upoznavanje s njegovom obitelji i kućnim ljubimcem Malcomom doznaju kako je klasificirano životinjsko carstvo. Karlova glazbena lekcija donosi kategorizaciju glazbenih instrumenata, a prateći ga diljem grada, čitatelji doznaju kako se klasificiraju formacije oblaka koje Karlo vidi usput. Sa šarmantnim tekstom i ilustracijama koje oduzimaju dah, ova priča zaslužuje svoj naslov.
https://shop.skolskaknjiga.hr/jedan-i-jedinstven-prica-o-razvrstavanju-i-klasificiranju.html


KNJIGE ZA MLADE

KNJIGA O MATEMATICI: PUSTOLOVINE U SVIJETU OBLIKA I BROJEVA / Anna Weltman; ilustrirao Paul Boston ; [prijevod Dario Hrupec]. – Zagreb: Školska knjiga, 2021.
Knjiga o matematici sadržava stotine nevjerojatnih, začuđujućih i divnih činjenica o matematici. Može se čitati bilo kojim redoslijedom – početi od naslovnice i nastaviti do samog kraja, ili listati nasumce i zadubiti se u nešto zanimljivo. Pisana je razumljivim jezikom, a čitatelji ove knjige mogu biti svi, bez obzira idu li u peti razred osnovne škole, četvrti razred srednje škole ili su školu odavno završili.

“Ova Knjiga matematike uči nas da je matematika posvuda i nudi nam mogućnost da shvatimo svijet u kojem živimo na dublji, relevantniji način. Ne ostavlja nas ravnodušnima, jer mnogobrojnim zanimljivim pričama, anegdotama, izazovnim zadatcima i neriješenim matematičkim problemima pokušava u nama probuditi fascinaciju matematikom, koja u sebi ima toliko elemenata svestranosti i sveobuhvatnosti – od praktične primjene, magičnosti, svetosti, umjetnosti do beskrajnih i još neslućenih mogućnosti primjene i funkcionalnosti u budućnosti.
Pa, tko je otišao iz škole misleći da je matematika dosadna, neka pročita ovu knjigu i sigurno
će promijeniti mišljenje i zavoljeti je!”


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.