Veliki peh: Dora Kalaus zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas se okupila povodom početka priprema za Svjetsko prvenstvo koje se od 1. do 19. prosinca igra u Španjolskoj.

Nažalost, reprezentacija ni ovog puta nije kompletna. Dolazak na pripreme zbog ozljeda morale su otkazati Dejana Milosavljević, Dora Kalaus i Tena Japundža. Ne treba posebno podsjećati da su sve tri bile članice reprezentacije koja je prije nešto manje od godinu dana osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Jedna od križevačkih blizanki u reprezentaciji, ozlijedila se na utakmici Lokomotive i poljskog Lublina. Ozljeda nije lakše prirode te ne postoji šansa da se Dora Kalaus u slučaju eventualnog prolaska prvog kruga priključi reprezentaciji. U pitanju je ozljeda koščica u šaci kojima treba nekoliko tjedana vremena da zacijele.

Druga od sestara, Larissa, u odličnoj formi dočekuje prvenstvo na koje dolazi kao jedna od najboljih igračica koprivničke Podravke.

Podsjetimo, Hrvatska je nakon deset godina izborila nastup na Svjetskom prvenstvu. Ždrijeb joj je dodijelio Brazil, Paragvaj i Japan kao suparnike u prvom krugu. Tri najbolje ekipe iz svake skupine prolaze dalje, a grad domaćin naše skupine je Castellon de la Plana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.