Koji je drznik iskrcao otpad uz Magdine vrtove?

Uz sva reciklažna dvorišta koja prihvaćaju razvrstani otpad bez naplate (a za neke vrste čak i plaćaju), zelene otoke i kontejnere za razne vrste otpada, nekima i dalje nije jasno da smeće ne mogu ostaviti gdje se sjete – bila to šuma, livada ili centar grada. U stambenoj zoni, par metara od parka u kojem se okupljaju djeca, čokolaterije, škole, doma za umirovljenike, drznik je iskrcao vreće i otišao.

Nakon desetljeća zaostajanja, svi se trude da grad bude jedna urbana sredina, ali uvijek ima i onih sa čudnim mentalnim sklopom“, prokomentirao je jedan sugrađanin hrpu smeća koja je prošlog tjedna “niknula” preko noći tik do novouređenih Magdinih vrtova u Ulici Franje Tuđmana. Među plastičnim vrećama ima ambalaže od sredstava za čišćenje, a tome sigurno nije mjesto uz rajčice i tikvice koje marljivo uzgajaju oni koji su unajmili parcele na gradskom vrtu. Papirnate kutije i plastične vreće već su razvukle životinje.

Neodgovorni onečišćivač javne površine u tami Tuđmanove ulice pronašao je alibi za nekažnjeno iskrcavanje otpada, ali ovom se “instalacijom” narugao svima koji poštuju pravila civiliziranog svijeta – među njima je svakako i briga za okoliš.

Vezano

Komentari su zatvoreni.