Kako pomoći Petrinji: Ne idite tamo, donacije prikuplja Crveni križ, darujte krv

Gradski stožer civilne zaštite poziva građane da će se sva pomoć za stradale u potresu na području Petrinje i okolnih naselja prikupljati putem Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Ulica Franje Račkog 22. Potrebne su velike količine vode i hrane, deke, higijenske potrepštine itd.

“Javljaju nam se mnogi građani koji prikupljaju pomoć, no molim vas nemojte samoinicijativno odlaziti u Petrinju. Svi prilazi su zbog toga u ovom trenutku zakrčeni pa žurne službe ne mogu normalno funkcionirati. Razumijemo građane da žele svi pomoći, no mi ćemo ih obavijestiti na koji način i kako jer u suprotnom možemo napraviti više štete nego koristi”, izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Križevaca Mario Martinčević te dodao da Grad suosjeća s Petrinjom i u kontaktu je s tamošnjim gradonačelnikom.

“Samo smirenost i sabranost može pomoći, a nikako panika i nekoordiniranost”, naglasio je Martinčević.

I policija moli da se ceste oslobode samo za vatrogasce, hitnu pomoć, policiju, vojsku i Crveni križ koji dovozi donacije. Pomoć se u Križevcima i u cijeloj zemlji prikuplja organizirano preko Crvenog križa koji je objavio upute za donacije i pomoć stradalima  s popisom namirnica i potrepština koje su trenutačno potrebne.

Pored toga, zalihe krvi su trenutno na niskim razinama stoga stiže apel dobrovoljnim darivateljima krvi.

“Pozivamo sve darivatelje svih krvnih grupa da daruju krv”, stoji na stranici Zavoda koji prikuplja preko 50% krvi u Republici Hrvatskoj i krvlju i krvnim pripravcima opskrbljuje preko 30 zdravstvenih ustanova. Detalje možete pronaći ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.