Križevački rekreativci trče i skupljaju kilometre za tim “Bljuzga”

Ni hladno vrijeme, ni kiša, ni magla i prvi snijeg, pa čak ni epidemiološke mjere koje je donio Stožer civilne zaštite krajem studenog kada je zabranio organizirane treninge, nisu zaustavili polaznike križevačke Škole trčanja niti su ih natjerali da trkačke tenisice objese o klin do dolaska cjepiva protiv Covida. Uz poštivanje svih mjera koje su trenutačno na snazi, većina od 70-ak Križevčana svih generacija koji su se ovog ljeta pridružili malom gradskom trkačkom pokretu, trči i dalje. Preselili su se na gradske ulice, nižu kilometre po naseljima i okolnim šumama, a oni uporniji iz samoizolacije odrađuju treninge trčeći po vlastitom dvorištu.

Grupnog treninga trenutačno nema, kao ni zajedničkih fotografija, posljednje su snimili početkom studenog na ulazu u Ratarsku šumu. Trenira se pojedinačno ili po dva-tri trkača, ali i dalje po planu i programu trenera Alena Pavličeka.

“U stalnoj smo vezi preko interne WhatsApp grupe. Svaki tjedan pripremim program za sve skupine trkača, imamo naprednijih dugogodišnjih trkača i početnika. Glavna briga mi je natjerati ih da se pridržavaju zadanog tempa, da se ne preforsiraju i da ne jure na treningu kao da su na utrci. To je ipak jednostavnije uživo. Najvažnije mi je da se nitko ne ozlijedi, a ponosan sam na njih što nisu odustali”, otkriva trener Pavliček.

Osim održavanja tzv. zimske baze, križevački rekreativci uključili su se i u virtualnu zimsku ligu Hrvatska trči u kojoj sudjeluje više od 2200 trkača iz cijele zemlje. Natječu se u četiri kola i to timski – sjever protiv juga. Naši trkači brane boje tima Bljuzga i trude se istrčati više kilometara od tima Bura.

 

 

Prve kilometre za “Bljuzgavce” upisali su proteklog vikenda, a ugledate li sljedeća tri vikenda svoje susjede ili poznanike kako trče križevačkim ulicama – podržite ih i ohrabrite. Jer ako ih trener ne vidi, vjerojatno probijaju svoje granice.
Vezano

Komentari su zatvoreni.