Svi pristigli testirani uzorci na COVID-19 infekciju negativni

Iz županijskog stožera za civilnu zaštitu javljaju kako je svih 17 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana negativno. U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet. Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada je ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja uzrokovanih koronavirusom, dok je od COVID-19 infekcije izliječeno 18 osoba.

S obzirom na liberalizaciju mjera koje su počele u ponedjeljak 27. travnja te povećanu aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća građane kako su i dalje na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH kojima su zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina i prostora, osobito tijekom produženog vikenda.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.