HUMANITARNA AKCIJA Pomozimo mladoj četveročlanoj obitelji iz Starog Štefanja!

Foto: Štefan Brajković \ Zvono.eu

U Starom Štefanju, jednom od devet naselja u Općini Štefanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u trošnoj kući bez tekuće vode i kanalizacije stanuje mlada obitelj Oršuš-Stojčević, za koju se ovih dana pokrenula humanitarna akcija kojom im se želi poboljšati jako loše životne uvjete.

Supružnici Ana (20) i Dražen s mališanima Ines (4) i Patrikom (1.5) žive od skromne suprugove plaće, kuću jedva otplaćuju na rate, a zbog starih dugova jedva spajaju kraj s krajem. Uz to, Ana je u šestom mjesecu trudnoće, a najstarija kći je bolesna i trenutno prolazi pretrage zbog stalnih bolova u trbuhu i krvi u stolici.

– Najveća želja mi je da u kući imamo vodovod, kako bih mogla normalno okupati svoju djecu. Veliki problem su nam i miševi kojih je puna kuća, a u takvom je stanju da nam je sad, preko zime, jako teško ugrijati prostorije, izjavila je Ana Oršuš-Stojčević za portal Zvono.eu.

Humanitarka Iva Funtek, Dubrovkinja s adresom u Đurđevcu, unazad tri dana kontaktirala je mnoge medije, prijatelje, poznate i nepoznate putem društvenih mreža koji su se priključili i prikupili dio potrebnih sredstava, u prvih dan-dva oko dvaeset tisuća kuna.

– Akciji se priključila i Ella Dvornik, koja im je odlučila kupiti cijelu kupaonicu i donirati u stvarima deset tisuća kuna! Pozivam sve da nam se priključe u akciji pomoći za Anu i njenu obitelj, istaknula je Funtek, naglasivši da im je neophodno uvesti vodovod, kao i razna odjeća za djecu te oprema za kuću.

Svi koji žele i mogu pomoći makar i najmanjom donacijom, na raspolaganju je račun pri Hrvatskoj poštanskoj banci (za inozemne uplate potreban je i SWIFT kod HPBZHR2X): HR1123900013291141094, Iva Funtek (budući da su računi obitelji Oršuš-Stojčević blokirani).

Vezano

Komentari su zatvoreni.