Križevačka gimnazijalka Andrea Križan među najboljima na državnoj maturi

Učenica križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, opći smjer, Andrea Križan, postigla je izniman rezultat na državnoj maturi ove godine. Iz sva četiri predmeta koja je polagala – hrvatski, matematika, engleski jezik i fizika – dobila je ocjenu odličan.

U hrvatskome jeziku je među 50 najboljih u državi, odnosno ulazi u 1% najboljih. Prema ukupnom postotku riješenosti testova nalazi se među 3% najboljih hrvatskih maturanata. Upisala je Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, gdje je bila u prvih 10% studenata na rang-ljestvici.

– Da je osim u znanju i vrlo svestrana, govori i to što se u slobodno vrijeme bavi sportom – trenira košarku u Ženskom košarkaškom klubu Koprivnica, puno čita, a piše i poeziju, istaknula je vršiteljica dužnosti ravnateljice gimnazije Suzana Knežević, čestitavši najboljoj križevačkoj maturantici na uspjesima.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Uvjek me veseli uspjeh mladih, to daje optimizam: da u našem obrazovnom susutavu, nije sve katastrofično, kako se često prikazuje. Taj uspjeh mladih, nekako “bistri” i ovaj ustajali loš pogled u budućnost.
    Čistitka našoj Andrei i želim joj da na fakultetu, u športu i drugim aktivnostima ostane tako strpljiva, uporna i uspješna.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.