Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama

Foto: arhiv kž.info
Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Udruga osoba s invaliditetom Križevci u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Križevci, a uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi projekt ,,Aktivno starenje – pomoć starijim osobama u svakodnevnim životnim potrebama”.

Cilj projekta je uspostava koordiniranog sustava pomoći starijim osobama s invaliditetom. Osigurati besplatnu uslugu prijevoza starijih osoba koje ujedno imaju i neki oblik invaliditeta, a žive u ruralnim područjima naših okolnih općina (Sv. lvan Žabno, Gornja Rijeka, Kalnik i Sv. Petar Orehovec), osigurati im dostupnost medicinskih i drugih usluga (odlazak liječniku, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, poreznu upravu ili policijsku postaju, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradskim ustanovama.

Korisnici projekta su starije osoba (s kroničnom bolešću, s invaliditetom, koje žive same, korisnici socijalne skrbi, sa ruralnog područja i umirovljenici). Na početnoj konferenciji će biti predstavljene sve planirane aktivnosti i očekivani rezultati u sklopu provedbe projekta.

Ovim putem pozivamo vas na podetnu konferenciju projekta koja će se održati u utorak, 30.01.2018. godine u Multimedijalnom kulturnom centru Gradske knjižnice ,,Franjo Marković Križevci, Trg sv. Florijana 14 s početkom u 13:00 sati.

PROGRAM KONFERENCIJE

13:00 – 13:10 – Dolazak i registracija sudionika

13:10 – 13:45 – Uvodna riječ i predstavljanje aktivnosti i očekivanih rezultata u sklopu provedbe projekta – Petar Gataric, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci

13:45 – 14:00 – Rasprava

14:00 – Završetak konferencije

Vezano

Komentari su zatvoreni.