Plesni klub ‘B Residence’ večeras u polufinalu Supertalenta

Večeras od 20 sati na Novoj TV na rasporedu je druga polufinalna emisija Supertalenta, showa koji predstavlja pregršt atraktivnih točaka i talentiranih natjecatelja koji se bore za titulu petog hrvatskog supertalenta. Među novih desetero polufinalista je i plesni klub “B Residence” u kojem je članica Iva Beti Radiček, mlada Križevčanka s kojom smo razgovarali o dosadašnjem radu i rezultatima plesnog kluba. Za Supertalent točku pripremali su se intenzivnim treninzima u želji da izvedu što bolje na pozornici, a hoće li uspjeti u tom naumu ne propustite pogledati večeras u 20 sati na Novoj TV.

Plesni klub djeluje u Zagrebu, osnovan je 2015. godine, plešu hip hop, jazz i funk, a u ove dvije godine nanizali su više uspjeha na domaćim plesnim natjecanjima, ali i na međunarodnom festivalu plesa u Novom Sadu.
– Tamo smo prošle godine odabrani za nastup u gala večeri gdje smo dobili čast nastupati u skupini od 20 najboljih točaka cijelog festivala, koji broji preko tisuću koreografija.

Na audicijskom su se nastupu predstavili sa hip hop točkom koju su odlično odradili, a B Residence za polufinale spremaju još bolju točku. U ekipi koja je na Supertalentu njih je 14, a u plesnom klubu 40-ak u rasponu od 17 do 31 godine. Uvijek pokušavaju donijeti nove revolucionarne ideje u svoje plesne rutine. Bili su dio mnogih projekata, uključujući flash mob, glazbene spotove, TV spotove, a oni su i službeni plesači košarkaškog kluba Cibona, kao i Zagrebačkog rukometnog kluba.

Njihova Supertalent misija je postati najbolji plesni sastav u Europi, a paralelno s pripremama za Supertalent ponovno se pripremaju za plesni festival u Novom Sadu i svo svoje slobodno vrijeme posvećuju treninzima.
– Između ostalog, ovogodišnji smo državni prvaci u hip hopu u nekoliko kategorija. Državno prvenstvo se održalo u svibnju u Omišu. Naprednu grupu plesača koja nastupa na Supertalentu vode Biljana Banjac i Martina Boroša, ujedno i vlasnice plesnog kluba, a osim toga postoje i juniorska te seniorska početna grupa.

Usredotočeni su na prijateljstvo, promicanje zdravog načina života i poticanje svakog člana njihove grupe da stvori i osmisli nove poteze na plesnom podiju. Treniraju minimalno tri puta tjedno, a po potrebi i više.
– Mi bismo se izdvojili po našoj karizmi koja zrači iz nas kada plešemo. Svi to prepoznaju. Ta kohezija koja postoji kod nas i izvan treninga definitivno se vidi na nastupima. Vidi se da svi plešu kao jedno, da imaju istu energiju, želju i volju za plesom, poručuju iz plesnog kluba B Residence.

 

20 godina CSF

Komentari su zatvoreni.