Domagoj Tomičević je drugi, a Tara Pavlinušić Dominković treća na ‘Klokanu bez granica’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon odličnih rezultata sa županijskog natjecanja iz matematike, učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci postigli su i odlične rezultate na međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica”. U kategoriji Junior0 u kojoj se natječu učenici drugih razreda srednjih škola Domagoj Tomičević je drugi, a Tara Pavlinušić Dominković treća u državi. U istoj kategoriji među 10% najboljih u državi je čak još šest križevačkih gimnazijalaca: Marin Meštrović, Magdalena Drljačić, Luka Meštović, Adrian Mergon, Dora Rebić i Anja Pisačić.

Među 10% najboljih u kategoriji Cadet u kojoj su učenici 8. razreda osnovne i 1. razreda srednje škole čak je pet križevačkih gimnazijalaca: Mateo Kovačić, Dominik Juršić, Filip Trbuha, Lovro Bošnjak i Matija Udvari. U kategoriji trećih razreda srednje škole JUNIOR1 među 10% najboljih je Lovro Premelč, a u kategoriji četvrtih razreda STUDENT0 među 10% najboljih u državi je Ivana Kontin.

Svim učenicima matematiku predaj profesor Ratko Višak koji je ove godine u gimnaziji organizator i koordinator natjecanja. Ovo natjecanje kojem je cilj popularizacija matematike među mladima i motiviranje učenika da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa provodi Udruga “Klokani bez granica” koja je međunarodnog karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.