U proteklih mjesec dana nezaposlenost pala 8%

HZZ_nezaposleni_KriževciPODRAVINA I PRIGORJE – U proteklih mjesec dana evidentirana nezaposlenost na području Koprivničko-križevačke županije je smanjena za osam posto. Na popisu Zavoda za zapošljavanje s krajem travnja bilo je 6.749 Podravaca i Prigoraca, odnosno 587 manje nego prethodni mjesec. Nezaposlenost je smanjena u sve tri ispostave zavoda, Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. U odnosu na prije godinu dana na popisu zavoda je za oko četvrtinu manje nezaposlenih osoba.

S popisa je u travnju isključeno 1.022 osobe, od kojih su 635 našle posao, dok su ostale izbrisane iz ostalih razloga, poput neaktivnosti u traženju zaposlenja. Istovremeno, novoprijavljenih osoba bilo je 435, od kojih većina izravno iz radnog odnosa ili nekog drugog oblika rada. Od ukupnog broja nezaposlenih, točno petina ih dobiva novčanu naknadu s burze.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. presvetli piše:

    Nitko nije postavio pitanje koliko je manje zaposlenih u istom vremenu a koji se nisu prijavili na zavod a i bilo bi najbolje ukinuti zavod za nezaposlene onda doista mogu reći da na zavodu nema nezaposlenih 🙂

  2. Čvarkeš piše:

    Mogli bi takvim naprednim idejama nezaposlenost svesti na nulu, jednostavno pobrišite sve sa zavoda i evidentiranih nezaposlenih više neće biti. Bravo, odlično, genijalno!

Komentari su zatvoreni.