Mijenja se županijski prostorni plan

Zlatko_Filipovic_Zavod_za_prostorno_uredjenje_KCKZZKOPRIVNICA – Jedan od važnijih poslova koji traje u Zavodu za prostorno uređenje naše županije izrada je 3. izmjena i dopuna županijskog Prostornog plana; ravnatelj zavoda Zlatko Filipović pojašnjava da su ove promjene ciljane, te će među ostalim osigurati preduvjete za projektiranje poboljšanja postojećeg te gradnju drugog kolosijeka međunarodne željezničke pruge od Križevaca preko Koprivnice prema Mađarskoj, kao i nastavak gradnje brze ceste na istoj dionici. Također, u plan će biti ucrtani novi plinovodi. – Dakle, svi znate iz medija da se pokreće crpljenje plina iz Donjeg Međimurja, možda nešto slično po izdašnosti kao ovo molvarsko polje, a sav taj plin koji se bude crpio – treba transportirati do CPS-a Molve, jer je tamo to postrojenje već u funkciji, objašnjava ravnatelj zavoda Z. Filipović

Docrtavanje Prostornog plana tako će se iskoristiti da se i novi plinovod smjesti u trasu buduće dionice Podravske magistrale, pa će pomoću njega i postojeće cijevi biti izmještene iz poslovne zone u Koprivničkom Ivancu, te tako povećati iskoristivost njezinog zemljišta. Bit će planiran i koridor za izgradnju priključka na međunarodni plinovod, dijelom Prostornog plana postaje i Regionalni park Mura – Drava, a u plan će biti uvršteno i eksploatacijsko polje mineralnih sirovina šljunka i pijeska ‘Hruštik’ kod Đurđevca. – Predivđamo da će i ta eksploatacija tog nazovimo ga ‘žutog’ šljunka, biti dobrodošla za trup i izgradnju i 2. kolosijeka i rečene brze ceste. Znači, svi ovi elementi su povezani u jednoj dinamici, u jednoj budućnosti, kao bitni elementi za razvoj ove prevažne infrastrukture, i cestovne i željezničke, veli Filipović.

Nacrt konačnog prijedloga izmjena glavnog županijskog prostorno-planskog dokumenta sada je u nadležnim ustanovama radi dobivanja njihovog mišljenja, a zatim će svoje trebati izreći jedinice lokalne samouprave.(RKC)

20 godina CSF
1 komentar
  1. Stojan Mičević piše:

    Kako se samo veselimo najskupljem energentu, trebalo bi malo preispitati koliko košta proizvodnja plina,,,mislim kakva proizvodnja on sam dolazi do kućanstava, majčica zemljica se pobrinula da ga imamo u izobilju, ona ga je besplatno proizvela, a ljudska pohlepa je odredila cijenu!

Komentari su zatvoreni.