Najnovije obećanje glasi – brza cesta do 2018. godine

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić (SDP) na turneji u Podravini i Prigorju. Ako u tijeku gradnje propadne tvrtka koja izvodi radove, onda ćemo natječaj morati ponoviti – dodao je, za svaki slučaj, ministar prometa

Trebala je biti dovršena 2003. godine, pa 2005., 2008. 2011., 2013. godine… Uoči ovih ili onih izbora političari su pomicali rok u kojem će “sigurno” biti izgrađena brza prometnica iz Zagreba preko Križevaca do Koprivnice. Najnovije predizborno obećanje glasi – brza cesta do Križevaca bit će gotova do jeseni 2015. godine, a do Koprivnice najkasnije 2018. godine.

Bez cestarine

Dao ga je u subotu u Koprivnici ministar prometa Siniša Hajdaš-Dončić, koji je u Koprivničko-križevačku županiju “potegnuo” kao član predsjedništva stranke kako bi podržao SDP-ove kandidate na lokalnim izborima. Na željeznički kolodvor došao je vlakom koji je, kako je to u Hrvata uobičajeno, kasnio. Sedam minuta.

– Do ljeta ili jeseni 2015. godine bit će završena dionica brze ceste do Križevaca.. Paralelno s time Hrvatske ceste projektiraju – sve do razine građevinske dozvole – nastavak koji sada ne postoji, dionicu do Koprivnice. I to će biti gotovo 2015. godine, za projektnu dokumentaciju potrebno je oko 18 mjeseci. Slijedi otkup zemljišta, a potom će se cesta početi graditi. Realno je očekivati dovršetak gradnje 2017. ili 2018. godine – izjavio je Hajdaš Dončić, naglasivši kako je SDP-ova Vlada srušila HDZ-ov projekt autoceste (Podravsko-bilogorskog ipsilona) i prometnici vratila status brze ceste, što će reći da se neće plaćati cestarina.

Pruga do 2019.

Zlu ne trebalo, ipak je dodao jedan “ali” u vezi s rokovima gradnje.
– To kažem sa zadrškom jer nitko ne može predvidjeti kako će završiti natječaj za gradnju. Ako pratite građevinski sektor, onda znate da se često u tijeku nekih građevinskih radova događa da propadne građevinska tvrtka koja ih obavlja, a onda se natječaj, prema Zakonu o javnoj nabavi, mora ponoviti – rekao je ministar prometa i dodao kako je novac za dionicu brze ceste do Križevaca osiguran, a bit će osiguran i za dionicu do Koprivnice.

Hajdaš Dončić također je dao hodogram gradnje drugog željezničkog kolosijeka na pruzi od Zagreba do Koprivnice.
– Krajem godine, i to milijun posto, počinje gradnja od dugog Sela do Križevaca, a cijela trasa do Koprivnice bit će gotova 2019. godine – kazao je on. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.